Extra matineeshow voor de Avond van de Filmmuziek

25 april 2023, 12:56 - Redactie
Extra matineeshow voor de Avond van de Filmmuziek
Foto: Nathan Reinds

Naast de eerder aangekondigde shows op 17 en 18 november maakt producent PilotStudio bekend dat De Avond van de Filmmuziek wegens succes een extra show zal krijgen op zondagmiddag 19 november. Het Metropole Orkest zal onder leiding van dirigent Jules Buckley de mooiste filmmuziek ten gehore brengen tijdens een extra matineevoorstelling. Kaartverkoop voor deze show is per direct gestart. Na drie uitverkochte shows vorig jaar belooft de 8ste editie van dit grootste muziekfeest ook dit jaar weer een grandioos spektakel te worden. De definitieve line-up wordt later dit jaar bekend gemaakt. Gastheer en presentator is wederom Dominic Seldis.

"De Avond van de Filmmuziek’ is uitgegroeid tot een ware concertbelevenis voor alle liefhebbers van filmmuziek,’ laat producent Ewart van der Horst van PilotStudio weten. ‘Ook vorig jaar hadden we weer een prachtige line-up met Nederlands’ grootste artiesten en bekende wereldsterren die in een uitverkochte Ziggo Dome optraden met het Metropole Orkest onder leiding van Jules Buckley. Hoe leuk is het dat de samenwerking van LAKSHMI met het Metropole Orkest nu een vervolg krijgt."

Tijdens de editie vorig jaar zong LAKSHMI het nummer No Time to Die uit de gelijknamige James Bond film, vandaag brengt zij die samenwerking met het Metropole Orkest uit als single. Deze single is vanaf nu te beluisteren en te bekijken via de gebruikelijke kanalen.

Lakshmi over het nummer "Ik ben helemaal verliefd op de krachtige en mysterieuze sfeer van dit nummer. Om dit met het Metropole Orkest te mogen spelen is echt een droom die uit is gekomen."

Sinds de eerste show in 2014 is de Avond van de Filmmuziek vaste prik voor filmmuziekliefhebbers. Het muziekevenement is uitgegroeid tot het grootste binnen dit genre. Tijdens de achtste editie zal het Metropole Orkest, in samenwerking met het Groot Omroepkoor onder leiding van dirigent Jules Buckley, de mooiste filmmuziek spelen. Dominic Seldis, contrabassist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest en jurylid bij Maestro, is ook dit jaar de host van dit unieke muziekspektakel.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda