Erik Van Looy is de ‘Stem van God’ in Spamalot

13 februari 2019, 11:16 - Redactie
Erik Van Looy is de ‘Stem van God’ in Spamalot

Erik Van Looy gaat meespelen in de musical Spamalot. Hij zal echter niet op de bühne staan in maliënkolder of harnas, hij zal zelfs helemaal niet te zien zijn. Wél neemt hij de onzichtbare -doch cruciale- rol als ‘stem van God’ op zich. Hij volgt hiermee Guy Mortier op, die zich in 2011 aan deze rol waagde.

"Het is geen geheim dat ik een enorme Monty Python fan ben, ik heb 'The Holy Grail' zeker 96 keer gezien en om nu op enige afstand deel te mogen uitmaken van hun wereld is echt een privilege. Ik zag het dan ook meteen zitten toen Stany Crets me belde om ‘de stem van God’ te vertolken. Zeker toen ik hoorde dat ik daarmee een van mijn all-time helden Guy Mortier mocht opvolgen. Het is eerder een kleine rol, maar ik moet ergens beginnen als musical acteur hé (lacht)"

Jan Van Looveren, Jonas Van Geel, Koen Van Impe, Walter Baele, Ann Van den Broeck, Dieter Verhaegen, Nordin De Moor en Kobe Van Herwegen spraken, een week voor de eigenlijke repetities af voor een hamburger en de eerste lezing van het script.

Net als de film is het verhaal een parodie op de legende van Koning Arthur, die samen met zijn bediende Patsy op zoek gaat naar de Heilige Graal. Maar door de toevoeging van van-de-pot-gerukte Broadway-parodieën is de musical toch nét anders. Spamalot moet zowat de grappigste musical ooit zijn, gekruid met de typisch humor van Monty Python. En dus nu ook met de stem van Erik Van Looy.

Monty Python’s Spamalot ging op 17 maart 2005 in première op Broadway, in een regie van Mike Nichols. De originele productie won 3 Tony Awards waaronder deze voor Beste Musical.

Lees meer over:

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda