Nieuwe voorstelling Lev van Theater Sonnevanck, Silbersee en Consensus Vocalis

13 februari 2019, 14:16 - Redactie
Nieuwe voorstelling Lev van Theater Sonnevanck, Silbersee en Consensus Vocalis

Na de voorstelling Wij gaan op berenjacht in 2015, maken jeugdtheatergezelschap Theater Sonnevanck en muziektheatergezelschap Silbersee dit voorjaar de nieuwe familievoorstelling Lev. Ditmaal in coproductie met het koor Consensus Vocalis. Lev gaat op zondag 10 maart in première en speelt tot en met 12 mei in de Nederlandse theaters.

Lev heet hij. Omdat hij lef heeft én omdat Lev een afkorting van Leven is. Lev is kwijt. Zijn moeder zoekt hem overal, maar hij laat zich niet vinden. Hij wil de wijde wereld in, op avontuur! Onderweg ontmoet hij zingende voetbalsupporters en matrozen, praat met een tovenaar, wordt opgesloten door een enge schooljuffrouw en woont een tijdje in een wolvenroedel. Waar voelt hij zich thuis? Bij wie wil hij horen? En vindt zijn moeder hem nog…?

"Zingen in een grote groep geeft je het gevoel dat je opgetild wordt, dat je samen boven jezelf uitstijgt, heerlijk! Dat gevoel is het startpunt van deze voorstelling en dat wil ik ook aan de kinderen in de zaal geven", regisseur Flora Verbrugge.

Het publiek wordt verrast met veel verschillende soorten muziek. Vijf acteurs, een achtkoppig koor én het publiek zingen samen de liederen van heel verschillende groepen mensen. De muziek in de voorstelling wordt vocaal gemaakt, wat betekent dat er geen instrumenten worden gebruikt. Componist Wouter Snoei liet zich inspireren door uiteenlopende muzikale achtergronden. Zo schreef hij op basis van voetballiederen van Ajax en Feyenoord nieuwe voetballiederen en zingt een wolvenkoor in meerstemmig wolvengehuil, geïnspireerd op een stuk van Mozart.

De tekst van Lev is geschreven door Joachim Robbrecht, de voorstelling wordt geregisseerd door Flora Verbrugge.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda