Engelstalige versie We Will Rock You naar Nederland

26 september 2018, 11:06 - Redactie
Engelstalige versie We Will Rock You naar Nederland

TEC Entertainment maakt vandaag bekend dat We Will Rock You in het najaar van 2019 de opvolger wordt van The Addams Family en Jesus Christ Superstar. De geheel eigen, nieuwe versie van de internationaal succesvolle musical van Queen en Ben Elton wordt geheel in het Engels opgevoerd en geproduceerd in samenwerking met Peep Arrow Entertainment.

Producent Marc Muller van TEC Entertainment is bijzonder blij de opvolger van The Addams Family en Jesus Christ Superstar te kunnen aankondigen. "De muziek van Queen is tijdloos en spreekt een publiek van alle leeftijden aan. Toen ik jaren geleden in Londen We Will Rock You voor het eerst op het toneel zag was ik laaiend enthousiast. Dat TEC Entertainment nu het vertrouwen heeft gekregen om een geheel eigen versie van dit rockspektakel te mogen maken, is een droom die uit komt."

Regisseur Massimo Piparo, die ook verantwoordelijk is voor de regie van Jesus Christ Superstar met in de titelrol Ted Neeley, is bijzonder gepassioneerd over de nieuwe productie van We Will Rock You. “Het is een prachtige uitdaging om van deze succesvolle rockmusical, die over de hele wereld volle zalen heeft getrokken, een geheel nieuwe eigen versie te gaan maken. De afgelopen jaren heb ik ontdekt dat Nederland een bijna onuitputtelijke bron lijkt te hebben aan fantastische zangers en ik kan niet wachten om met hen aan dit geweldige avontuur te gaan beginnen.”

We Will Rock You is een futuristisch avontuur met 24 van de grootste hits van de legendarische Britse rockgroep Queen. Het verhaal, dat geschreven werd door Ben Elton, speelt zich af in een tijd waarin live-muziek en muziekinstrumenten verboden zijn. Maar de jeugd rebelleert en strijdt tegen het almachtig bedrijf dat hun leven beheerst en een dieet van digitaal geproduceerde popmuziek voorschrijft. Het verzet groeit.

Nederland

De originele versie van We Will Rock You ging op 12 mei 2002 in het Dominion Theatre in de Londense West End in première en was daar meer dan 4.600 voorstellingen te zien. De rockshow met de muziek van Queen is inmiddels door meer dan 15 miljoen bezoekers op alle zes continenten en in meer dan 17 landen te zien geweest.

In Nederland draaide We Will Rock You van 21 augustus 2010 tot en met 13 augustus 2011 in het Beatrix Theater in Utrecht. Hoofdrollen waren er voor onder andere John Vooijs, Charly Luske, Antje Monteiro, Pia Douwes, Paul Donkers en Marjolein Teepen.

Première
6 december 2019
Dernière
16 februari 2020
Producent
TEC Entertainment
Meer over We Will Rock You (2019)Ander nieuws over We Will Rock You (2019)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda