Eerste stap Broadway Talents van Barrie Stevens nu echt gezet

26 november 2017, 13:20 - Redactie
Eerste stap Broadway Talents van Barrie Stevens nu echt gezet

"Een buitengewoon positieve start. Ik had het niet mooier kunnen wensen." Barrie Stevens zette zaterdag een groep van maar liefst 34 kinderen en jongeren uit heel Nederland aan het werk tijdens zijn eerste selectiedag voor Broadway Talents, de nieuwste musicalopleiding voor jonge, ambitieuze talenten. Vanwege de vele aanmeldingen is er een tweede selectiedag op 13 januari volgend jaar.

Niemand minder dan Reinbert Martijn (Nationale Ballet, choreograaf en dansdocent) en Floor van Zutphen (zangeres, theateractrice en zangdocente) kwamen de eerste selectiedag het team van Stevens en compagnon Matthijs van der Meer (presentator, zanger, (stem)acteur en choreograaf) aanvullen. Pianist Menno Theunissen maakte tijd vrij om de auditanten tijdens het onderdeel vocaal te begeleiden op de piano.

Alle docenten hadden zichtbaar plezier in het werken met de auditanten die ‘s morgens vroeg vol enthousiasme arriveerden. Deelnemers kwamen uit het hele land, van Groningen tot Roermond. Allen vol ambities om het musicalvak in te gaan.

Het team was bij vlagen behoorlijk onder de indruk van de groep gemotiveerde, potentiële leerlingen die zaterdag lieten zien wat zij in hun mars hebben op het gebied van klassieke en show/jazz dans en vocaal/drama. "Verrassend, zoveel talent," constateerde Martijn. "En allemaal ook zó gedisciplineerd," voegde een ontroerde Stevens daaraan toe. "Met deze eerste auditieronde hebben we nu de eerste stap naar een positieve opleiding voor jonge mensen gezet. Heel bijzonder."

Broadway Talents biedt - in samenwerking met RTL Talent Academy - een wekelijks lesprogramma op de zaterdag met zang, dans en drama. Vanaf februari is er de Broadway Talents PreView, een serie van 17 lesdagen op zaterdag, waarvoor leerlingen zich nu kunnen aanmelden. Het eerste volle lesjaar start september volgend jaar. Stevens kiest bewust voor twee leeftijdsgroepen - één klas voor 10 t/m 14 jaar en één voor 15 t/m 18 jaar - en verzorgt zelf de acteertrainingen.

Foto's: Andy Doorhein

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda