Eerste solo album Pia Douwes verschijnt eind november

19 oktober 2017, 10:22 - Redactie
Eerste solo album Pia Douwes verschijnt eind november

Eind augustus werd duidelijk dat Pia Douwes met een eigen solo album zou gaan komen, nu is aangekondigd dat de CD die als titel 'After all this time' heeft gekregen eind november uitgebracht zal worden in Nederland, Duitsland en Oostenrijk.

"Ik heb in de afgelopen dertig jaar heel veel prachtige rollen mogen spelen met iconische musicalsongs: van I Dreamed A Dream uit Les Misérables en All That Jazz uit Chicago tot MiLady ist Zurück, dat werd geschreven voor de Duitse versie van 3 Musketiers. Toen ik door mijn CD collectie bladerde, kwam ik tot de ontdekking dat ik op 65 verschillende albums te horen ben: musical-CD’s, verzamel CD’s en CD’s van andere artiesten. Maar geen eigen CD met al die prachtige nummers die mensen vaak met mij associëren, nummers die een grote rol hebben gespeeld in mijn carrière en mijn leven hebben verrijkt."

Veertien nummers, plus een verrassende bonus-track, zijn met een groot orkest onder leiding van Koen Schoots het afgelopen jaar opgenomen in een studio in Wenen.

"Het bijzondere van mijn album is dat het geheel Engelstalig is en dus een aantal grote songs uit Nederlandse en Duitse producties speciaal voor dit album zijn vertaald door een grootheid uit de internationale musicalwereld. Ook Ich Gehör Nur Mir (“Mijn Leven Is Van Mij”), uit de musical Elisabeth waarin ik 25 jaar geleden bij de wereldpremière in Wenen de titelrol creëerde en mijn internationale doorbraak heb mogen beleven.” aldus een enthousiaste Pia over haar nieuwe album.

De complete lijst met liedtitels wordt in november bekend gemaakt.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda