Eerste podcast van MusicalMakers Writer’s Rooms over succesmusicals

15 mei 2024, 17:02 - Redactie
Eerste podcast van MusicalMakers Writer’s Rooms over succesmusicals

MusicalMakers is dé ontwikkelplek voor eigentijdse musicals in Nederland. Onderdeel van ontwikkelen is het leren van bestaande initiatieven. Tijdens de Writer’s Rooms worden succesvolle musicals op de snijtafel gelegd om erachter te komen waarom ze zo goed werken. Verschillende elementen van het multidisciplinaire genre worden belicht zoals de muziekdramaturgie, choreografie of regie.

De Writer’s Rooms zijn er nu ook als podcast. In iedere podcastaflevering wordt er teruggeblikt op de laatste live Writer’s Room en worden de besproken onderwerpen toegelicht. Zo wordt er gebouwd aan een audiobibliotheek over het meest complexe theatergenre.

In de eerste aflevering wordt er teruggeblikt op de Writer’s Room van afgelopen maart over de Broadwayhit Hamilton. Centraal stonden de musicaldramaturgie en choreografie. Hoe steekt de dramatische structuur van Hamilton in elkaar? Wat zijn de ‘I want’ en de ‘I need song’? Waar zit de climax en het ‘darkest moment’? Om het verhaal goed te kunnen volgen is het wel aan te raden om de registratie van de musical Hamilton op streamingdienst Disney+ te bekijken.

De podcast is te vinden op Spotify. Wil je een volgende Writer’s Room live bijwonen of wil je meer informatie over MusicalMakers? Kijk dan op: musicalmakers.com.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda