Eerste nominaties Musical Awards bekendgemaakt

30 maart 2024, 08:09 - Redactie
Eerste nominaties Musical Awards bekendgemaakt

De eerste nominaties voor de Musical Awards zijn bekendgemaakt. Het prestigieuze Musical Awards Gala vindt dit jaar in het AFAS Theater in Leusden plaats. Woensdag 24 april worden daar de belangrijkste musicalprijzen uitgereikt.

Mamma Mia!
De musical Mamma Mia! van producent De Graaf & Cornelissen is maar liefst 11 keer genomineerd. Brigitte Heitzer voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol, René van Kooten voor Beste Mannelijke Hoofdrol, Carolina Dijkhuizen voor Beste Vrouwelijke Bijrol, Chiara Re voor de Choreografie, Jeremy Baker voor de Vertaling, Arno Bremers voor de Kostuums, Kap en Grime, Erik van der Palen voor het Decor, Coen van der Hoeve voor het Lichtontwerp en Jan van Dijk voor Beste Geluid. Ook is de musical genomineerd voor Beste Ensemble en is er een nominatie voor Beste Grote Musical.

Ver van je bed
De nieuwe musical Ver van je bed is 8 keer genomineerd. De musical is genomineerd in de categorieën: Beste Kleine Musical en Beste Nieuwe Oorspronkelijk Nederlandse Musical. Daarnaast is Maarten Hopman genomineerd voor Beste Script en Dialogen, Ezra van Nassauw en Maarten Hopman voor Beste Muziek en Liedteksten, Annick Boer én Renée de Gruijl voor Beste Vrouwelijke Bijrol en Bart van Veldhoven en Martijn Kardol voor Beste Mannelijke Bijrol.

De Hospita
De Hospita, de nieuwe Nederlandse musical die speciaal is geschreven voor Simone Kleinsma, is 5 keer genomineerd. Simone Kleinsma voor Beste Vrouwelijk hoofdrol in een Kleine Musical, Paul Groot voor Beste Mannelijke hoofdrol in een Kleine Musical, Lottie Hellingman voor Beste Vrouwelijke Bijrol. Daarnaast is de musical genomineerd voor Beste Nieuwe Oorspronkelijk Nederlandse Musical en Kostuums, Kap en Grime.

Je, Anne
Je, Anne is genomineerd voor 4 Musical Awards. Silvana Rocha voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol, Mariska van Kolck is genomineerd voor Beste Vrouwelijke Bijrol, Sem Konijn voor Beste Aanstormend Talent en Frank van Laecke voor de Vertaling.

Het was Zondag in het Zuiden
Als laatste is Renée van Wegberg genomineerd Beste Vrouwelijke Hoofdrol voor haar rol in de nieuwe productie Het was Zondag in het Zuiden.

Het Musical Awards Gala is op woensdag 24 april om 20:30 uur live te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda