Eerste castleden bekend Everybody’s Talking About Jamie in Carré

19 juli 2019, 19:42 - Redactie
Eerste castleden bekend Everybody’s Talking About Jamie in Carré

De eerste namen voor Everybody’s Talking About Jamie in Carré zijn bekend. Layton Williams zal de rol van Jamie New vervullen en Shane Richie speelt Hugo / Loco Chanelle. Layton en Shane hebben deze rollen ook vertolkt op West End.

Layton Williams

Layton Williams is een van de grootste talenten binnen de Britse theaterwereld momenteel. Sinds januari 2019 speelt hij Jamie New in de West End-productie van Everybody's Talking About Jamie. Layton trad onlangs op als Angel in de Britse Tour van de musical Rent. Ook speelt hij in de Sheffield Crucible-productie van Kiss me, Kate.

Op het scherm is Layton ook bekend voor zijn vertolking van het personage Kylie in Beautiful People, een serie van de BBC. Verder speelt hij de hoofdrol naast Jack Whitehall in de BBC-komedie Bad Education en de vervolgfilm hiervan. Layton begon zijn carrière als een van de jongens die de titelrol speelde in de West End-productie van Billy Elliot the Musical. Hij ging vervolgens door als de originele Young Michael Jackson in Thriller.

Ook speelde hij de rol van Seaweed in Hairspray en de rondreizende productie van The Car Man van Matthew Bourne. Layton zet zich actief in tegen pesten en is LGBTQ+ activist.

Shane Richie

Shane Richie speelt Hugo / Loco Chanelle en heeft een succesvolle carrière achter de rug in theater, film en televisie van vier decennia en is een vaste factor op primetime televisie in Engeland. Hij is het best bekend voor zijn rol als Alfie Moon in de serie EastEnders van de BBC. Hij begon met de rol van Alfie in 2002.

Zijn uitgebreide televisiedrama-oeuvre bestaat uit: Oliver Twist, New Tricks, We're Doomed: The Dad's Army Story, What We Did on Our Holidays, The Good Samaritan, As Good As It Gets, Skins, Moving On, Minder, Redwater, Benidorm en Claude . Hij heeft ook televisieprogramma's gehost waaronder Lucky Numbers, The Shane Richie Experience, Win, Lose of Draw, Do not Forget the Lyrics!, Reflex en Win Your Wish List.

Op het toneel speelde Shane een hoofdrol in Grease, One Flew over The Cuckoo's Nest, Scrooge: The Musical, Lone Star en Private Wars. Hij speelde ook de hoofdrol in Peter James’ The Perfect Murder and Not Dead Enough. Shane co-schreef en co-produceerde de UK tournee van Boogie Nights die voor het seizoen volledig was uitverkocht in het Savoy Theatre in West End. Verder heeft hij filmrollen vertolkt in onder andere Macbeth, The Reverend, Prisoners of the Sun en Flushed Away.

In 2003 schreef Shane een autobiografie en de bestseller Rags to Richie. In hetzelfde jaar bracht hij het album I'm Your Man uit voor BBC’s Children In Need. In 2017 stond zijn album A Country Soul op nummer 1 in de hitlijsten, waarmee hij zijn positie als de bestverkopende countryartiest in het Verenigd Koninkrijk veilig stelde.

Everybody’s talking about Jamie is te zien vanaf 4 augustus volgend jaar.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda