The Lion King neemt zondag afscheid van Nederland

20 juli 2019, 11:10 - Redactie
The Lion King neemt zondag afscheid van Nederland
Foto: Deen van Meer

Na een totaal van 2144 voorstellingen en ruim 3,4 miljoen bezoekers valt het doek voor The Lion King in Nederland. Zondag 21 juli, wordt in het Circustheater in Scheveningen de allerlaatste voorstelling gespeeld door de cast. De huidige productie van de Koning der Musicals ging op 30 oktober 2016 in première en werd 1139 keer gespeeld.

Albert Verlinde van Stage Entertainment: “Toen we The Lion King begin 2016 aankondigden waren de reacties meteen veelbelovend, maar dat de musical drie jaar lang, acht keer per week, in het Circustheater in Scheveningen zou staan, hadden we nooit kunnen vermoeden. Het publiek is in groten getale naar het theater gekomen, de voorstelling ontving maar liefst twee keer de Publieksprijs voor Beste Musical en mag zich inmiddels de beste bezochte musical in Nederland ooit noemen. Ik ben dan ook ongelooflijk trots op het succes van deze musical en op onze fantastische cast, crew, orkest en alle medewerkers van The Lion King. Het is niet ondenkbaar dat deze musical over een paar jaar terugkeert naar Nederland, de voorstelling heeft een bijzondere Circle of Life”.

De laatste voorstelling van The Lion King vindt deze zondagmiddag om 16:00 uur plaats. De voorstelling is uitverkocht. Vanaf september is de nieuwe Broadway musical Anastasia te zien in het Circustheater.

De musical met de muziek van Elton John en Tim Rice, bekende karakters als Simba, Nala, Timon en Pumbaa en het verhaal over hoop, liefde en moed ontving de afgelopen drie jaar ruim 1,7 miljoen bezoekers in Nederland. Ook van 2004 tot 2006 was de musical in het Circustheater te zien. Destijds werd de musical eveneens door 1,7 miljoen mensen bezocht. Daarmee is The Lion King met een totaal van meer dan 3,4 miljoen bezoekers de best bezochte musical in Nederland ooit.

Wereldwijd trok The Lion King al 100 miljoen bezoekers en won de musical meer dan 70 internationale prijzen.

The Lion King is één van de grootste musicalproducties ter wereld, dagelijks zijn meer dan 150 mensen bij de musical werkzaam. De afgelopen drie jaar stonden er 86 acteurs uit 17 verschillende landen op het toneel in Scheveningen. Daarnaast speelden nog eens 47 kinderen afwisselend de rollen van de kleine Simba en Nala.

De acteurs kropen in de huid van meer dan 25 verschillende soorten dieren, vogels, vissen en insecten. Door middel van het samenspel van de acteurs en de 404 maskers, kostuums en poppen, kwamen de talloze dieren in de beroemde musical over de circle of life iedere voorstelling tot leven.

Scenefoto's: Deen van Meer

Première
30 oktober 2016
Dernière
21 juli 2019
Producent
Stage Entertainment
Meer over The Lion King (2016)Ander nieuws over The Lion King (2016)
Volg Musicalweb
Blijf op de hoogte van het musicalnieuws via: Facebook - Instagram - WhatsApp - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Efteling Musical
Locatie: Munttheater
Datum: 10-12-2023
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda