Educatieproject voor basisonderwijs De Nacht van Flipje is een succes

15 november 2019, 16:50 - Redactie
Educatieproject voor basisonderwijs De Nacht van Flipje is een succes

Het 50-jarig jubileum van Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof in Tiel wordt samen met de stad en de regio gevierd, gedurende het hele theaterseizoen. Met van 20 tot en met 29 december de professionele musicalproductie De Nacht van Flipje. In samenwerking met kunstencentrum Zinder Educatie in Tiel is een educatief project voor het primair onderwijs ontwikkeld. De groepen 6 tot en met 8 van het basisonderwijs hebben de mogelijkheid gekregen deel te nemen aan het project: De Nacht van Flipje.

Na de herfstvakantie zijn 300 leerlingen gestart met twee informatieve, (inter)actieve én creatieve videolessen waarin een breed aantal onderwerpen op humorvolle wijze werd behandeld. Van de Betuwe als fruitregio, met duurzame fruittelers aan het woord tot fruitige spreekwoorden (“een appeltje met iemand te schillen hebben”) en hoe je zelf een appel graveert tot fruitig kunstwerkje. En nog veel meer denk- en discussieopdrachten die de leerlingen niet snel zullen vergeten.

Tijdens de gastles op school, door docent Joël van der Zwaan, met Flipje-bakkersmuts op en gehesen in strakke morph-pakken beeldden de kinderen hun zelfbedachte heldendaden uit en werden ze met behulp van een green screen gefotografeerd. Het resultaat van de foto’s en zelfgemaakte tekeningen vormen vervolgens een humoristische superfruit poster waarop de hele klas staat afgebeeld. Een origineel én blijvende herinnering aan een bijzonder Betuws project. Geïnteresseerde scholen kunnen zich tot dinsdag 19 november aanstaande aanmelden om last-minute nog aan dit project deel te doen.

Het project is nog niet helemaal klaar, want de klas die het meest originele bessensap-etiket ontwerpt en inlevert, maakt kans op het bijwonen van de try-out van de familiemusical De Nacht van Flipje in Schouwburg Agnietenhof en een meet & greet met de acteurs.

Première
20 december 2019
Dernière
29 december 2019
Producent
Homemade Productions
Meer over De Nacht van Flipje Ander nieuws over De Nacht van Flipje
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda