Prima Donna Events presenteert sprookjesballet Sneeuwwitje

15 november 2019, 15:44 - Redactie
Prima Donna Events presenteert sprookjesballet Sneeuwwitje

Prima Donna Events tovert het eeuwenoude sprookje over de beeldschone prinses Sneeuwwitje en de zeven dwergen om tot een magisch dansspektakel voor kinderen. Klassiek ballet, theater, een live symfonisch orkest, dansende diertjes en humor vormen samen een complete ervaring voor het hele gezin.

In een mix van theater en ballet neemt verteller Jeremy Vandoorne - bekend bij het grote publiek als 'Xavier' in de jeugdserie ROX - het publiek mee doorheen dit magische sprookje. “Ik ben verheugd dat Prima Donna Events met dit project tot bij mij kwam. Het is de eerste keer dat ik meespeel in een balletproductie maar ik sta te popelen om eraan te beginnen. Gelukkig moet ik niet mee dansen, dus wie daarop gehoopt had, moet ik teleurstellen. Geen roze tutu of plié voor mij...maar daar gaat dan ook wel meteen mijn kus aan Sneeuwwitje", zegt Jeremy met de glimlach.

Verhaal

De koningin heeft de wens om een dochtertje te krijgen met een huid zo wit als sneeuw, haren zo zwart als ebbenhout en lippen zo rood als bloed. Kort na de geboorte van dit dochtertje, Sneeuwwitje, sterft de koningin. De koning hertrouwt daarna en de stiefmoeder van Sneeuwwitje is een erg ijdele vrouw. Elke dag vraagt ze aan haar magische spiegel, “spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het hele land?”. Waarop de spiegel antwoordt dat zij dat is. Wanneer sneeuwwitje 7 jaar oud is, is zij inmiddels veel knapper dan de stiefmoeder en de spiegel zegt dan ook dat zij 1000 x mooier is.

De koningin kan dit niet verdragen en wil Sneeuwwitje dood. Daarom beveelt ze de jager om Sneeuwwitje mee te nemen naar het bos en haar daar te doden. Dat kan de jager niet over zijn hart krijgen en laat Sneeuwwitje ontsnappen. Hij neemt de lever en longen van een zwijn mee en vertelt dat het prinsesje dood is. In het bos komt Sneeuwwitje bij een klein huisje, dat van de zeven dwergen. Hier eet en drinkt ze wat waarna ze in slaap valt. Als de dwergen thuiskomen zien ze Sneeuwwitje. Ze vinden haar zo mooi dat ze haar laten liggen. De volgende morgen stelt Sneeuwwitje zich voor aan de zeven dwergen, vertelt wat er gebeurd is en ze mag blijven in ruil voor het doen van het huishouden.

Inmiddels heeft de koningin weer aan haar toverspiegel gevraagd wie de mooiste van het land is. De toverspiegel vertelt dat dit nog steeds Sneeuwwitje is en dat ze in het bos bij de zeven dwergen woont. De koningin verkleedt zich als een oud vrouwtje en met een giftige appel brengt de stiefmoeder Sneeuwwitje in een magische diepe slaap, waaruit Sneeuwwitje alleen kan ontwaken wanneer iemand haar uit liefde kust. De dwergen denken dat Sneeuwwitje dood is en diepbedroefd leggen ze haar in een glazen kist.

​Uiteindelijk komt er een prins langs die Sneeuwwitje kust, waarna ze weer wakker wordt. Sneeuwwitje trouwt met de prins en ze leven nog lang en gelukkig.

Beleef deze betoverende namiddag met Sneeuwwitje en de zeven dwergen op 15 december in Stadsschouwburg Antwerpen of op 26 en 27 december in Capitole Gent.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Rust en Vreugd
Datum: 02-04-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda