Dutch Junior Musical Academy presenteert musical Novembernacht

4 september 2018, 11:52 - Redactie
Dutch Junior Musical Academy presenteert musical Novembernacht

Na de successen van de musicals Michiko en Alice in Anderland besloten Gijs van Winkelhof, Lyzette Havinga en Petra Visser om de handen weer ineen te slaan en een nieuwe musical te schrijven. De liedteksten zijn van de hand van Petra Visser, Gijs van Winkelhof componeerde de muziekstukken en Lyzette Havinga schreef het script. Het thema vluchtelingen en oorlog in combinatie met onze westerse leefstijl geeft dit verhaal een bijzondere boodschap.

De musical vertelt het verhaal over Laila en Samir; twee Syrische kinderen die zijn gevlucht uit hun land als gevolg van de oorlog. De kinderen bouwen een nieuw leven op in Nederland en wanneer zij op een leeftijd komen waarop belangrijke keuzes gemaakt moeten worden begint hun zoektocht naar zichzelf en elkaar. Gedurende het verhaal wordt het contrast tussen onze westerse problemen en de oorlogskinderen uitgelicht.

Novembernacht wordt geproduceerd door de Dutch Junior Musical Academy. Voor de zomervakantie werden audities gehouden, waaruit een groep van 45 kinderen werd gecast. De musical zal in theaters te zien zijn en aangeboden worden aan scholieren op de middelbare school, om zo bewustwording van het thema te vergroten. Novembernacht gaat op 3 november in premiere in theater het Plein in Ridderkerk.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Checkpoint Charlie
Datum: 30-01-2023
Tijd: 20:15 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda