Disney’s Winnie de Poeh vanaf september in Nederland en België

12 april 2023, 08:05 - Redactie
Disney’s Winnie de Poeh vanaf september in Nederland en België
Foto: Rockefeller Productions

Morssinkhof Terra Theaterproducties, in samenwerking met Rockefeller Productions en Disney Theatrical Group, brengt de Disney-musical Winnie de Poeh voor het eerst naar Nederland en België, nadat deze succesvol heeft gespeeld in New York, Chicago, Londen en op tournee in de Verenigde Staten en Engeland. De voorstelling, gemaakt door Jonathan Rockefeller, is van september 2023 tot en met mei 2024 te zien in heel Nederland en België, volledig in het Nederlands gespeeld en gezongen.

Disney’s iconische Winnie de Poeh, Janneman Robinson en hun beste vrienden Knorretje, Iejoor, Kanga, Roe, Konijn en Uil (oh... en vergeet Teigetje niet!) komen tot leven in een prachtig verbeelde musical-bewerking. Met de beroemde Disney-liedjes van Oscar- en Grammy Award-winnaars Robert en Richard Sherman, wordt dit verhaal verteld met nieuwe theatrale en levensgrote poppen. Gebaseerd op de wereldberoemde verhalen van A. A. Milne en de films en tv- series van Disney.

Maker en regisseur Jonathan Rockefeller: “De muziek, de spectaculaire levensgrote poppen en de sfeervolle voorstellingen zijn de perfecte manier om het publiek te (her-)introduceren aan theater, dit is een must see- voorstelling voor Winnie de Poeh-fans van alle leeftijden. We zijn enthousiast om het Honderd Bunderbos naar Nederland en Vlaanderen te brengen zodat publiek van alle leeftijden samen met ons deze hartverwarmende musical kan bekijken.”

Producent Michiel Morssinkhof: “Winnie de Poeh is één van de bekendste en meest iconische figuren uit de geschiedenis, we zien er enorm naar uit om deze warme musical te brengen met onze Nederlandse cast.”

Winnie de Poeh: de musical had zijn wereldpremière in 2021 bij Theatre Row in New York City, met uitmuntende reacties en records in ticketverkoop. De voorstelling ontving nominaties voor zowel de Drama Desk als OBA-prijzen. De voorstelling speelde vervolgens in Chicago, op tournee in de Verenigde Staten en is sinds enkele weken in Londen te zien.

De cast van Winnie de Poeh bestaat uit Wesley de Ridder, Sjors Arts, Pepijn Schwartz, Robin Ketelaers, Lisa Drinkwater en Laurens Vink.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda