Disney gaat live-action versie van The Hunchback of Notre Dame maken

17 januari 2019, 19:09 - Redactie
Disney gaat live-action versie van The Hunchback of Notre Dame maken

Disney gaat een live-actionversie van de animatiefilm The Hunchback of Notre Dame maken. Daarmee sluit de film over de middeleeuwse klokkenluider aan in een flinke lijst van kaskrakers waar Disney een live-actionremake van maakte.

Disney bouwt verder door op het succes van haar live-actionremakes van oude kaskrakers. Na Jungle Book in 2016, Beauty and the Beast in 2017 en de Winny the Pooh-film Christopher Robin afgelopen jaar kondigde het bedrijf al een flinke lijst aan van nieuwe versies van animatieklassiekers. Ook De Klokkenluider van de Notre Dame wordt nu aan de lijst wordt toegevoegd.

De animatiefilm over een gebochelde die in de middeleeuwen in de Notre Dame in Parijs woont, kwam in 1996 uit. Het verhaal is losjes gebaseerd op een beroemd boek van Victor Hugo. Alan Menken en Stephen Schwartz, die ook de muziek maakten voor de animatiefilm, zijn ook verantwoordelijk voor de soundtrack van de live-actionversie.

De film had destijds een budget van 100 miljoen dollar en bracht uiteindelijk 325 miljoen dollar op. Ook won de film een Oscar voor beste muziek.

Komend half jaar brengt Disney weer drie nieuwe live-actionversies uit, namelijk Dumbo, The Lion King en Aladdin.

Bron: AD.nl

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda