DeLaMar directeur Edwin van Balken naar Theateralliantie

19 juli 2017, 09:16 - Redactie
Placeholder image

Edwin van Balken, tot eind juli nog directeur van DeLaMar Theater en DeLaMar Producties, is de nieuwe directeur (ad interim) van de Theateralliantie.

Een aantal Nederlandse theaters heeft zich geschaard achter de Stichting Theateralliantie, die het voortouw neemt om samen met theaterproducenten en gezelschappen voorstellingen te produceren, of daartoe specifieke opdrachten te geven. Voortaan zullen deze theaters zelf de totstandkoming van nieuwe voorstellingen organiseren en zo actief een rol spelen in het theateraanbod.

De Theateralliantie zal in gezamenlijkheid met theatermakers de artistieke en zakelijke verantwoordelijkheid dragen voor producties. Net als bij War Horse en De Tweeling, de twee producties die eerder mogelijk werden gemaakt door de Theateralliantie, wordt uitgegaan van kwaliteitsvoorstellingen voor een breed publiek.

Voorstellingen zullen te zien zijn in theaters als DeLaMar Theater, Luxor Theater, Theater Orpheus, Martiniplaza Theater, Chassé Theater en Parkstad Limburg Theaters. Deze groep kan per productie worden uitgebreid met andere theaters.

De eerste productie die in de theaters te zien zal zijn is De man van je leven, een nieuwe komedie geregisseerd door Gijs de Lange, daarna volgt Fiddler on the Roof geregisseerd door Ruut Weissman en geproduceerd door Stage Entertainment.

Verder zal aankomend theaterseizoen in coproductie met Bos Theaterproducties ook een nieuwe voorstelling worden uitgebracht in de regie van Pieter Kramer, bekend van succesvolle voorstellingen als In de ban van Broadway, Snorro en De Gelaarsde Poes.

De Stichting Theateralliantie wil bijdragen aan het realiseren van multidisciplinaire theaterproducties voor een breed publiek door onder meer de productionele samenwerking tussen theaters en producenten te bevorderen en risico’s te delen.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda