De Tweeling volgend jaar ook in Zwolle te zien, inmiddels 150.000 kaarten verkocht

21 december 2015, 16:23 - Redactie
De Tweeling volgend jaar ook in Zwolle te zien, inmiddels 150.000 kaarten verkocht

De Tweeling zal volgend jaar ook naar Zwolle gaan komen. Inmiddels zijn er meer dan 150.000 kaarten voor de musical en door de enorme vraag naar kaarten is er besloten om een extra speelweek in te plannen in Theater De Spiegel in Zwolle van 20 april tot en met 24 april. De kaartverkoop voor de voorstellingen in Zwolle is per direct gestart.

De Tweeling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tessa de Loo en vertelt het verhaal van de tweelingzusjes Lotte en Anna. De zusjes worden op jonge leeftijd van elkaar gescheiden en groeien op in twee totaal verschillende werelden. Anna groeit op in Duitsland terwijl Lotte opgroeit in Nederland.

De rollen van de zusjes zullen worden gespeeld door Hanna van Vliet en Rosa Da Silva. Hanna van Vliet speelde afgelopen seizoen in Pippi de Musical en Rosa Da Silva nam de rol van Anne Frank in de gelijknamige musical voor haar rekening. Ook is er een rol voor William Spaaij die eerder onder andere speelde in Mary Poppins.

De voorstelling, die op 11 oktober onder grote belangstelling van pers en publiek in première ging, heeft inmiddels vier nominaties voor een Musical Award gekregen (Beste Grote Musical, Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een grote musical, Beste Mannelijke Hoofdrol in een grote musical en Beste Muziek/Arrangementen). De laatste nominatie is voor Ilse DeLange en JB Meijers die speciaal voor de musical muziek schreven. Samen met Daniël Lohues schreven zij ook de liedteksten.

Première
11 oktober 2015
Dernière
26 juni 2016
Producent
Stichting Theateralliantie
Meer over De Tweeling Ander nieuws over De Tweeling
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda