Nieuwe musical over schilder Rubens in Antwerpen

23 december 2015, 09:59 - Redactie
Nieuwe musical over schilder Rubens in Antwerpen

Judas TheaterProducties heeft een nieuwe musical in petto voor Vlaanderen. De makers van onder andere Pauline & Paulette-een muzikale praline, Josephine B. en Lelies brengen in februari de musical De Muze Van Rubens. Niemand minder dan Vlaanderen’s leading lady uit de musicalwereld, Anne Mie Gils zal de rol vertolken van Helene Fourment, gebaseerd op de tweede echtgenote van Peter Paul Rubens.

Regisseur Martin Michel, auteur Allard Blom en componist Sam Verhoeven sloegen alweer de handen in elkaar om een boeiend, inspirerend en onvergetelijk muziektheaterstuk te brengen. De première zal plaatsvinden op 14 februari in het Fakkelteater in Antwerpen. De cast en het creatief team zullen op 18 januari 2016 worden voorgesteld aan de pers in het Rubenshuis in Antwerpen.

Het verhaal

Ze zit alleen in een kamer… Ze snoept… En ze kijkt. Naar zichzelf. Naar hoe hij haar ooit heeft geschilderd. Haar eerst echtgenoot en haar grote liefde: Peter Paul Rubens.

Een schilderij dat enkel en alleen voor haar ogen bedoeld is omdat de buitenwereld het nooit zou begrijpen. De buitenwereld zou er enkel naar kijken en zich dan meteen een mening vormen. Maar niemand zou verder kijken. Niemand zou het schilderij echt zien. Niemand zou het verhaal achter het schilderij zien en de liefde ervaren.

Ze zit geheel alleen in een kamer: Helene Fourment. Ze snoept. Ze vertelt. En ze kijkt. En wij luisteren. En kijken met haar mee. Naar haar leven. Naar haar liefde. Allemaal gevangen door die wereldberoemde kunstenaar op wereldberoemde doeken.

Rubenshuis

De Muze Van Rubens is te zien van 11 februari tot en met 6 maart. Iedereen die een kaartje koopt voor de voorstelling kan hiermee tevens gratis het Rubenshuis bezoeken.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda