De Freule, een rockmusical in een steengroeve met Renee van Wegberg en Steyn de Leeuwe

23 juni 2022, 10:52 - Redactie
De Freule, een rockmusical in een steengroeve met Renee van Wegberg en Steyn de Leeuwe

Twee jaar lang kon de filmische rockmusical De Freule in het Winterswijkse Steengroevetheater geen doorgang vinden. Corona was de spelbreker. Een ‘uitstel van executie’ voor freule Judith van Dorth, want deze zomer wordt ze alsnog in de groeve gefusilleerd…

Het openluchtspektakel opent indrukwekkend met de voltrekking van het doodvonnis. De freule werd ter dood veroordeeld vanwege haar grote mond en oranjegezindheid ten tijde van de Bataafse Republiek. Na de executie ontluikt het levensverhaal van Judith van Dorth – de enige vrouw in Nederland die ter dood veroordeeld is door een militaire rechtbank. Wat volgt is een aaneenschakeling van bizarre geweldsuitspattingen, perverse loyaliteit, overspannen familiebanden en ongepaste seks.

Het hele verhaal speelt zich af in de streek, waaronder Winterswijk. Maar ook Zutphen, Warnsveld, Harreveld, Groenlo en Lichtenvoorde hebben een belangrijke plek in het verhaal. Het stuk is gebaseerd op ware feiten - een bewerking van het boek ‘een allerneeteligst caracter’ van Hermine Manschot-Tijdink door regisseur Jasper Verheugd.

Het belooft een spektakel te worden. Enerzijds door de locatie, de Steengroeve vormt een imposant decor. Anderzijds vanwege de grootsheid; het koor, orkest en dansers bestaan samen met de spelende cast uit maar liefst 140 personen – waarvan het overgrote deel afkomstig uit Winterswijk en omstreken. Maar ook twee gevestigde namen: zanger en acteur Steyn de Leeuwe speelt de mannelijke hoofdrol naast Renée van Wegberg als De Freule. Reken op waanzinnige rockmuziek, expressieve choreografieën, acteurs te paard, prachtige kostuums en nog veel meer.

Vanaf 9 augustus te zien in het Steengroevetheater in Winterswijk.

Première
9 augustus 2022
Dernière
13 augustus 2022
Meer over De FreuleAnder nieuws over De Freule
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda