Dagboek van een Herdershond toch niet te zien in voorjaar 2023

11 oktober 2022, 16:25 - Redactie
Dagboek van een Herdershond toch niet te zien in voorjaar 2023
Foto: Musicalweb

Producenten Albert Verlinde en Servé Hermans hebben vandaag met pijn in hun hart bekendgemaakt dat Dagboek van een Herdershond volgend jaar toch niet te zien zal zijn. Eind augustus werd bekendgemaakt dat de spektakelmusical in het voorjaar van 2023 acht weken lang weer in het pop-up theater bij het MECC Maastricht zou staan. Maar op die beslissing moeten de producenten nu terugkomen vanwege de stijgende kosten.

"Het is enorm spijtig," laat Albert Verlinde weten. "We waren al met een deel van de cast overeengekomen dat ze volgend jaar april en mei opnieuw te zien zouden zijn in Dagboek van een Herdershond. Ook hen hebben we inmiddels laten weten dat we de voorstelling voorlopig niet door laten gaan. Maar de stijgende kosten van zowel energie als van het materiaal drukken enorm op deze mega-productie en het te bouwen pop-up theater. Net als iedereen merken wij ook dat de kosten ten opzichte van vorig jaar explosief zijn gestegen waardoor de unieke grootschaligheid van de musical in het gedrang komt. Daarnaast is het voor ons ook moeilijk om aan personeel te komen. Het is een optelsom, met de moeilijke uitkomst dat ons geen andere keus wordt gelaten om de voorstelling voor het voorjaar 2023 af te gelasten."

De producenten vinden het een moeilijke keuze. "Vooral omdat er opnieuw een heel grote belangstelling voor deze geweldige productie was," laat Servé Hermans weten. "Eind augustus ging de kaartverkoop van start en die liep zeer voorspoedig. Daarom is het zo wrang dat we toch deze beslissing hebben moeten nemen."

Albert Verlinde en Servé Hermans benadrukken dat dit overigens niet het definitieve einde voor Dagboek van een Herdershond betekent. "Integendeel," zegt Albert Verlinde. "Onze intentie is en blijft dat Dagboek van een Herdershond terugkomt. Alleen niet volgend jaar voorjaar. Voor nu is dat niet haalbaar. Op een ander moment komen we zeker terug."

De mensen die al een kaartje hebben gekocht voor de musical, krijgen automatisch bericht en wordt het entreegeld teruggestort.

Première
8 mei 2022
Dernière
17 juli 2022
Producent
Albert Verlinde EntertainmentToneelgroep Maastricht
Meer over Dagboek van een Herdershond Ander nieuws over Dagboek van een Herdershond
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda