Cystine Carreon en Ruben Kuppens in Robin Hood de musical van het NJMT

12 september 2022, 14:47 - Redactie
Cystine Carreon en Ruben Kuppens in Robin Hood de musical van het NJMT

Het Nationaal Jeugd Musical Theater laat weten dat Cystine Carreon en Ruben Kuppens twee rollen gaan spelen in Robin Hood de musical. Cystine Carreon is onder andere bekend van de musicals Miss Saigon en Fame, en tv-series Goede Tijden, Slechte Tijden en Gooische Vrouwen. Ruben Kuppens is onder andere bekend van de musicals Hello, Dolly! en Soldaat van Oranje.

Cystine gaat de rol van Sybella, de stiefmoeder van Marian, spelen. Ze was de beeldschone maîtresse van de koning en is de moeder van diens zoon, de troonopvolger. Nu de koning dood is heeft zij samen met sheriff De Reinault de absolute macht in Nottingham, waar ze enorm van geniet. Ze heeft geleerd te overleven in een mannenwereld en zich daarin keihard op te stellen. Maar onder dat masker schuilt vooral een moeder die alles doet om haar kind een toekomst te geven.

Ruben speelt de rol van sheriff De Reinault. De sheriff is een machtige en rijke man die zijn macht op alle mogelijke manieren misbruikt. Hij gelooft volkomen dat hij recht heeft op alles wat hij zich toe-eigent en behandelt de armen in de stad als oud vuil. De sheriff vertegenwoordigt dan ook alles wat Robin Hood haat.

Robin Hood de musical is een avontuurlijk kostuumdrama over strijden voor gelijkheid en je stem laten gelden. Een belangrijk thema in de wereld van nu waarin er nog steeds te veel ongelijkheid is, niet ieder mens een stem heeft en het niet overal vanzelfsprekend is dat je mag zijn wie je bent.

Première
14 januari 2023
Dernière
4 juni 2023
Producent
NJMT
Meer over Robin Hood (2023)Ander nieuws over Robin Hood (2023)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda