Contradictions, het nieuwe album van sopraan Janine Kitzen

3 februari 2022, 16:47 - Redactie
Contradictions, het nieuwe album van sopraan Janine Kitzen
Foto: Hugo Thomassen

Sopraan Janine Kitzen bracht onlangs haar nieuwe album Contradictions uit. Op de CD staan hele diverse nummers. Onder andere bewerkingen van Queen en Meat Loaf, maar ook het bekende Somewhere over the Rainbow uit de musical The Wizard of Oz. Veel nummers zijn voorzien van het prachtige pianospel verzorgd door Cor Bakker.

Ruim twintig jaar geleden onderbrak Kitzen haar studie aan het Conservatorium in Maastricht. In Antwerpen bemachtigde ze een rol in het ensemble in de musical the Phantom of the Opera. Ze was tijdens deze bespeling tevens de eerste cover voor de rol van Christine Daaé. In de zomer van 2002 speelde ze in de reprise van Titanic de rol van Kate McGowan. Ze nam deze rol over van Céline Purcell. Tijdens de reprise van Titanic werd ze gecast voor de eerste bezetting voor de rol van Christine Daaé in das Phantom der Oper. Ruim twee jaar lang speelt ze avond aan avond voor 2000 man publiek in het Palladium Theater in Stuttgart.

Momenteel werkt Janine aan een nieuw theaterprogramma met een knipoog naar de door A.L. Webber geschreven musical Tell me on a Sunday. Ze voert het stuk niet integraal op maar zal wel de titelsong uit deze wereldberoemde one woman show ten gehore brengen. Afhankelijk van het verloop van de pandemie hoopt Janine komend theaterseizoen met dit programma in de Nederlandse theaters te staan.

Hieronder is de clip van het nummer Heaven Can Wait te bekijken.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda