Come From Away vliegt weer door

26 maart 2022, 10:08 - Redactie
Come From Away vliegt weer door

Op 25 maart was er een feestelijke voorstelling van Come From Away in het DeLaMar Theater in Amsterdam, om te vieren dat deze prachtige productie weer gaat spelen. November vorig jaar plaatste Musicalweb al een recensie naar aanleiding van de Nederlandse première in Rotterdam. We beoordeelden de productie met 5 sterren en daar staan we nog steeds achter. Wat een bijzonder mooie en fascinerende grootse ‘kleine’ musical is dit.

Het schrijversduo Irene Sankoff en David Hein reisden 10 jaar na de aanslagen in Amerika (9/11) af naar Gander, een klein stadje op het Canadese eiland Newfoundland, waar het verhaal van de musical zich afspeelt. Daar spraken ze met de inwoners en reizigers die tien jaar eerder strandden na de aanslagen. Samen met producent Michael Rubinoff ontdekten zij een inspirerend verhaal dat naar de theaters gebracht moest worden. Gelukkig deden ze dat ook.

De voorstelling verloopt in een snel tempo, alle spelers zijn bij voortduring op het toneel en dwingen allen stuk voor stuk respect af voor hun spelers- en zangkunsten. De gemeenschap in Gander laat een veerkracht zien, waarin veel humor getoond wordt, maar steun, vriendschap, (dieren-)liefde, verdriet, angst en onzekerheid, het komt allemaal voorbij. Als bezoeker voel je het ook allemaal; op de emotioneel zware momenten valt de zaal helemaal stil, maar er zijn ook vreugdevolle momenten waarop de zaal zich moet inhouden om niet met de muziek mee te gaan klappen en er wordt regelmatig massaal gelachen. De pauze ontbreekt in de voorstelling, maar dat heb je pas door als je al aan het eind van de voorstelling bent. Een groot compliment aan de regie en choreografie. Met weinig decorstukken wordt er heel veel gecreëerd.

Kortom, een parel van een voorstelling. Wij snappen wel dat er maar liefst 12 nominaties zijn voor deze musical en musicalspelers voor de Nederlandse Musical Awards 2022.

Door: Léon Berkenbosch

Première
18 november 2021
Dernière
6 juni 2022
Producent
MediaLane
Meer over Come From Away Ander nieuws over Come From Away
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda