Club Gewalt probeert de klimaatcatastrofe op te lossen met Antropoceen, de musical

13 januari 2023, 17:28 - Redactie
Club Gewalt probeert de klimaatcatastrofe op te lossen met Antropoceen, de musical

Muziek-en performance collectief Club Gewalt speelt Antropoceen, de musical. Een voorstelling over het klimaat. Met personages als oceaan en vulkaan en in kostuums van Bas Kosters, onderzoekt de club welke rol de mens heeft ten opzichte van de natuur. De voorstelling kon de afgelopen twee jaar alleen spelen onder de geldende coronamaatregelen. Daarom komt Club Gewalt nog een keer terug. De klimaatcatastrofe is nog lang niet opgelost. Vanaf donderdag 2 februari 2023 is Antropoceen, de musical twee weken lang te zien in DeLaMar West in Amsterdam. Daarna is de musical alleen nog te zien in Rotterdam, Tilburg, Zwolle en Rosmalen.

Antropoceen, de musical is een musical on steroids die het laatste wapen tegen deze ecologische crisis inzet: de complexiteit verteerbaar maken in een meeslepend epos met liedjes en dansjes.

In een wervelende opening-song waar Walt Disney een puntje aan kan zuigen, bezingt De Mens het prachtige Nederlandse natuurlandschap; de bloembollenvelden, de polders, de afsluitdijk. Maar dan breekt er ineens een dijk door die het prachtige lied ruw verstoort. Het is Oceaan, die de alarmbellen komt luiden: grondstoffen raken uitgeput, klimaten kantelen, volgens de laatste berekeningen zijn binnen acht tot elf jaar de zogenaamde tipping points bereikt en David Attenborough heeft al een film gemaakt die afscheid neemt van onze geliefde Gaia. Met behulp van zijn nieuwe vrienden de Kwallen, zet De Mens zijn schouders eronder en begint te smijten met innovatieve eco-engineering. Maar is het genoeg om een apocalyps te voorkomen?

Club Gewalt, een muziek & performance collectief uit Rotterdam. Ze maken, componeren, produceren en performen eigen werk waarin muziek altijd het begin- midden en eindpunt is. Ze houden net zoveel van autotune als van Monteverdi. Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial creëren ze universums waar verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: musicals over het einde van de wereld, meditatieve opera’s, eco-feministische punkbands, onnavolgbare radiokunst en monumenten voor een verdrinkende stad. Ze zijn verslaafd aan hun publiek en zingen, aan de vooravond van de apocalyps, de longen uit het lijf in een poging een alternatieve timeline te unlocken.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda