Chaplin de Musical ook naar Nederland, te zien in de kerstvakantie

26 augustus 2016, 15:01 - Redactie
Chaplin de Musical ook naar Nederland, te zien in de kerstvakantie

Duidelijk was al dat Chaplin de Musical in België te zien zou zijn maar nu is ook aangekondigd dat de musical ook naar Nederland zal gaan komen. Chaplin zal tijdens de kerstvakantie in Nederland te zien zijn, van 23 december tot en met 3 januari staat de voorstelling in het RAI theater. De speeldata tijdens die periode in Antwerpen worden verplaatst naar het laatste weekend van de kerstvakantie.

Het is een nieuwe voorstelling gebaseerd is op de productie die in 2012 in Amerika te zien is geweest. Chaplin krijgt een nieuwe regie, een volledig origineel set design én enkele nieuwe nummers. De musical speelt zich af in een oude filmstudio, waarin Charlie Chaplin mijmert over zijn leven, werk en zijn belangrijkste creatie The Tramp, die voor hem zowel een zegen als vloek blijkt te zijn geweest.

Men volgt Charlie vanaf zijn armoedige kinderjaren in Londen tot aan het hoogtepunt van zijn carrière, wanneer hij de beroemdste filmmaker ter wereld is. Het levensverhaal van Chaplin is complex, intrigerend en vol dramatische momenten. Deze musical toont op een spectaculaire en ontroerende wijze het genie, maar ook de grote menselijkheid van een van de grootste genieën van de 20e eeuw.

De rol van Chaplin wordt vertolkt door de Antwerpse musicalacteur Nordin De Moor. “Meer dan 250 acteurs deden auditie voor deze felbegeerde rol,” laat producent Music Hall weten. “Maar Nordin stak er met kop en schouders bovenuit.”

Aanstaande zondag, 28 augustus, geeft de cast van Chaplin, de Musical een voorproefje tijdens de Musical Sing-a-Long om 21.30 uur op NPO1.

Volg Musicalweb
Blijf op de hoogte van het musicalnieuws via: Facebook - Instagram - WhatsApp - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Efteling Musical
Locatie: Munttheater
Datum: 10-12-2023
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda