Britse actrice Jenna Lee-James wordt Grisabella in Cats

19 november 2018, 21:14 - Redactie

De veelzijdige actrice en zangeres Jenna Lee-James gaat in de Engelstalige versie van de succesmusical Cats de rol van Grisabella vertolken. De voorstelling, die op 20 december in het RAI Theater zijn Europese premiere beleeft, krijgt met Jenna Lee-James een hoofdrolspeelster van internationale allure.

Jenna is een van de meest ervaren musicalactrices van Engeland. Ze speelde onder meer hoofdrollen in musicals als Mamma Mia!, Street of Dreams, ze was Dorothy in The Wizard of Oz en was te zien in Peter Pan, Boogie Nights en 20th Century Boy. Ook is Jenna de enige zangeres ter wereld die alle drie de vrouwelijke hoofdrollen in de musical We Will Rock You heeft vertolkt. Sinds haar tiende jaar staat ze op het podium en speelde toen al in Annie. Ook was ze als leadzangeres te horen in Money, Money, Money, the Real ABBA Story. Haar veelzijdigheid viel ook de mannen van Take That op. De Britse band vroeg Jenna als achtergrondzangeres bij hun concert in de Londense O2 ArenA.

"Ik vind het echt een hele grote eer om de rol van Grisabella te mogen spelen," zegt Jenna Lee-James. "Iedere musicalster wil in deze musical staan, omdat er bijna geen grotere uitdaging mogelijk is. Het vergt alles van je. En dat de voorstellingen in Nederland zijn, vind ik fantastisch. Als solist bij The New London Choral hebben we veel in Nederland opgetreden en ik heb het hier altijd erg naar mijn zin."

Momenteel repeteert Jenna met de andere castleden in Londen. Slechts drie weken staat de musical, die op het Londense West End zoveel furore beleefde, rond Kerst en Oud & Nieuw in het Amsterdamse Rai Theater. Daarna is de musical nog te zien in Rotterdam, Breda en Groningen. Het is ruim dertig jaar geleden dat Cats in première in Amsterdam ging met onder meer Ruth Jacott in de rol van Grisabella.

De voorstelling is Engelstalig is en wordt voorzien van Nederlandse boventiteling.

Première
20 december 2018
Dernière
18 december 2022
Meer over Cats (2018)Ander nieuws over Cats (2018)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda