Boy George vanaf volgend jaar in Moulin Rouge! op Broadway

7 november 2023, 21:44 - Redactie
Boy George vanaf volgend jaar in Moulin Rouge! op Broadway

Volgend jaar zal Boy George terug gaan keren op Broadway, de 62-jarige Brit zal gaan spelen in de musical Moulin Rouge!. De artiest maakte dit bekend in het programma The Today Show. In die musical zal Boy George de rol van Harold Zidler gaan vertolken, de eigenaar van de club.

Boy George zal vanaf 6 februari volgend jaar te zien zijn in het Al Hirschfeld Theatre op Broadway, hij zal hier spelen tot en met 12 mei. De artiest is het bekendst als de frontman van de popgroep Culture Club, die in de jaren 80 grote hits had waaronder Karma Chameleon. In 2003 stond Boy George in de musical Taboo op Broadway waarin hij de rol van Leigh Bowery, een flamboyante modeontwerper en clubpromotor speelde. Boy George werkte ook mee aan de ontwikkeling van de musical.

Moulin Rouge! speelt zich af rond de beroemde gelijknamige Parijse nachtclub Moulin Rouge tijdens de Belle Époque, in de jaren negentig van de negentiende eeuw. De film wist twee Golden Globes te winnen, tevens werd Moulin Rouge! genomineerd voor acht Oscars waarvan er twee werden gewonnen. De film bracht 170 miljoen dollar op.

In Nederland zal de musical vanaf volgend najaar te zien zijn, geproduceerd door Stage Entertainment.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda