Stage Entertainment brengt Moulin Rouge! de Musical naar Nederland

26 september 2023, 11:00 - Redactie
Stage Entertainment brengt Moulin Rouge! de Musical naar Nederland

Stage Entertainment haalt de musical Moulin Rouge! naar Nederland. Gebaseerd op de film Moulin Rouge! uit 2001 van Baz Luhrmann ontwikkelde het Australisch productiehuis Global Creatures de toneelversie van Moulin Rouge! De Musical. De musical zal vanaf het najaar 2024 gaan draaien.

Moulin Rouge! speelt zich af rond de beroemde gelijknamige Parijse nachtclub Moulin Rouge tijdens de Belle Époque, in de jaren negentig van de negentiende eeuw. De film wist twee Golden Globes te winnen, tevens werd Moulin Rouge! genomineerd voor acht Oscars waarvan er twee werden gewonnen. De film bracht 170 miljoen dollar op.

Op West End is Moulin Rouge! momenteel te zien in het Piccadilly Theatre. In Duitsland draait de productie momenteel in Keulen.

In welk theater Moulin Rouge! te zien zal zijn is officieel nog niet bekend. Vermoedelijk zal de musical gaan draaien in het Beatrix Theater als opvolger van Pretty Woman, gezien het feit dat in het Circustheater volgend jaar Frozen zal gaan spelen. In Pretty Woman speelt overigens Shanna Slaap de hoofdrol die ook een link heeft met Moulin Rouge!. De actrice speelde hiervoor in Moulin Rouge! das Musical in Keulen als Arabia, en hier vertolkte zij minimaal een keer per week de rol van Satine.

Tegelijk met de aankondiging worden ook audities georganiseerd voor de musical. Voor de Nederlandse productie zoekt Stage Entertainment naar uitmuntende zangers en acteurs, maar ook naar atletische dansers met uitstekende technische expertise in meerdere dansstijlen.

Première
19 september 2024
Dernière
N.N.B.
Producent
Stage Entertainment
Meer over Moulin Rouge! Ander nieuws over Moulin Rouge!
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda