Bloed, zweet en spotlights, docuserie over de musicalwereld

13 februari 2016, 11:21 - Redactie
Bloed, zweet en spotlights, docuserie over de musicalwereld

In Bloed, zweet en spotlights, de nieuwe reeks van de AVROTROS-docuserie, biedt Art Rooijakkers een exclusief kijkje achter de schermen van de musicals The Bodyguard en De Tweeling.

Een rode loper, pers, spotlights, veel bekende mensen. Het hoort allemaal bij de première van een musical. Maar om de hoogste kwaliteit op de planken te kunnen brengen, wordt iedere dag het uiterste van acteurs en crew gevraagd. De glamour is tijdens de lange repetitiedagen ver te zoeken. In acht afleveringen wordt toegewerkt naar de grote premièredag en leert de kijker de mensen achter de sterren in de spotlights kennen.

Romy Monteiro heeft haar eerste musicalrol te pakken en het is meteen de hoofdrol in de grote productie The Bodyguard. Lukt het regisseur Carline Brouwer om Romy op tijd klaar te stomen voor deze zware rol? Hoe gaat Romy om met de plotselinge roem en de hoge verwachtingen? De kijker beleeft deze intense tijd met haar mee.

Ook Hanna van Vliet, Anna in de Tweeling, staat aan het begin van haar carrière. Na een paar rollen in het gesubsidieerde toneel moet zij zich nu staande houden in de commerciële musicalwereld waarin zesdaagse werkweken met soms wel acht voorstellingen per week eerder regel dan uitzondering zijn. Hoe verandert haar leven hierdoor?

Stress, passie en topprestaties wisselen elkaar af, op het podium en achter de schermen, maar ook thuis. Cast en crew worden met de meest uiteenlopende onzekerheden en uitdagingen geconfronteerd. Hoe combineer je bijvoorbeeld het moederschap of heftige privé gebeurtenissen als het overlijden van een dierbare met het veeleisende musicalvak?

En wat als je, zoals acteur Zjon Smaal, 20 kilo moet afvallen voor een rol of jezelf een heel ander accent moet aanmeten? Als creative supervisor is Joop van den Ende nauw betrokken bij De Tweeling waardoor de kijker de kans krijgt om hem van dichtbij mee te maken.

Bloed, zweet en spotlights is te zien op 31 maart om 20.30 uur op NPO 2.

bloed_zweet_spotlights

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda