Blindness Live met Britse actrice Juliet Stevenson naar Carré

8 februari 2022, 10:48 - Redactie
Blindness Live met Britse actrice Juliet Stevenson naar Carré

Nadat Blindness in 2020 al was te zien in Koninklijk Theater Carré keert deze unieke en intense audiobeleving terug als live performance Blindness Live. De voorstelling is vanaf 9 maart te zien in de piste van Carré met de Britse actrice Juliet Stevenson in de hoofdrol.

In Blindness Live neemt Juliet Stevenson je onomkeerbaar mee naar een wereld waar totale paniek heerst door een pandemie die iedereen blind maakt. In een verduisterd Carré bespeelt zij live het publiek. Via een persoonlijke koptelefoon beleeft de bezoeker samen met honderden anderen de intense beleving van niets meer kunnen zien terwijl de wereld in paniek is. De vraag is: Wat doet een dramatische pandemie met de samenleving en wat doet het met jou als je meer hoort dan ziet?

De voorstelling kent zijn oorsprong in The Donmar Warehouse Theatre in Londen en is gebaseerd op de roman Blindness van Nobelprijswinnaar José Saramago. In 2019 ging Carré een samenwerking aan met The Donmar Warehouse die heeft geleid tot de voorstelling Blindness in Carré. Deze productie speelde in Amsterdam met succes meer dan honderd voorstellingen totdat het theater door de lockdown volledig op slot ging. Nu het theater haar deuren weer heeft geopend is de oorspronkelijke voorstelling in opdracht van Carré doorontwikkeld tot Blindness Live. Juliet Stevenson vertelt in deze live performance het verhaal van een ‘breakdown of society’ terwijl het publiek er midden in zit.

Madeleine van der Zwaan, directeur Koninklijk Theater Carré: “Het is angstaanjagend te horen hoe dit verhaal zo ontzettend actueel blijft. Juliet Stevenson is in staat onder je huid te kruipen waarbij de grootsheid van Carré voor een waanzinnig akoestisch en ruimtelijk effect zorgt. De beleving is daardoor ongelooflijk intens.”

Première
31 oktober 2020
Dernière
12 maart 2022
Meer over Blindness Ander nieuws over Blindness
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda