Bart Rijnink tijdelijke vervanger Maarten Heijmans in Gelaarsde Poes

20 december 2015, 11:28 - Redactie
Bart Rijnink tijdelijke vervanger Maarten Heijmans in Gelaarsde Poes

Maarten Heijmans, die de titelrol van de familievoorstelling de Gelaarsde Poes speelt, is nog niet voldoende hersteld van een beenblessure als gevolg van een motorongeluk om de voorstelling te kunnen spelen. Acteur Bart Rijnink en tevens een goede vriend van Maarten Heijmans zal zijn rol voorlopig overnemen. Bart Rijnink is geen onbekende bij het Ro Theater. Hij speelde in 2010 in de familievoorstelling Moord in de Kerststal.

Bart Rijnink is acteur, muzikant en componist. Na een vooropleiding aan dansschool Lucia Marthas studeerde hij in 2007 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Rijnink maakte met zijn gezelschap De Fantasten voorstellingen op de Parade, Oerol en in de theaters en werkte, zowel als acteur als componist, onder meer bij het Ro Theater en Toneelgroep Oostpool. Ook is hij regelmatig te zien in sketches van Het Klokhuis. Voor zijn rol in Doe Maar werd hij genomineerd voor een Musical Award. Op TV speelde Bart afgelopen jaar een vaste rol in de succesvolle TV Serie Goedenavond Dames en Heren. Rijnink is frontman van zijn eigen band La Garçon.

De Gelaarsde Poes is een vrolijke bewerking van het oude verhaal van Charles Perrault over de molenaarszoon en zijn bijzondere kat. Schrijver Don Duyns en regisseur Pieter Kramer hebben er een parodie op gemaakt, geheel in de traditie van hun eerdere komische muzikale voorstellingen als Lang en Gelukkig, Snorro, Woef Side Story en De Zere Neus van Bergerac. Met naast Bart Rijnink als gelaarsde poes, Tom van Kalmthout als molenaarszoon Jaap, Keja Klaasje Kwestro als Prinses Wendy en Arjan Ederveen, Alex Klaasen, Dick van den Toorn, Steyn de Leeuwe en Daan Colijn in de andere rollen.

De Gelaarsde Poes gaat vandaag in première in de Rotterdamse Schouwburg en is nog te zien tot en met 28 maart volgend jaar in een groot aantal Nederlandse theaters.

Première
20 december 2015
Dernière
28 maart 2016
Producent
Theater Rotterdam
Meer over De Gelaarsde Poes Ander nieuws over De Gelaarsde Poes
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda