De Gelaarsde Poes nieuwe voorstelling van het Ro Theater

17 november 2015, 12:51 - Redactie
De Gelaarsde Poes nieuwe voorstelling van het Ro Theater

De nieuwe familiemusical van het Ro Theater is aangekondigd. De makers van hits als De Zere Neus van Bergerac, Lang en Gelukkig, Woef Side Story en Snorro komen nu met de Gelaarsde Poes. Een radicale en vrolijke bewerking van het oude verhaal van Charles Perrault over de molenaarszoon en zijn bijzondere kat. Een muzikale cocktail van gedaanteverwisselingen, sluwe streken en messcherpe klauwen.

Maarten Heijmans neemt de rol op zich van de gelaarsde poes, Tom van Kalmthout speelt de molenaarszoon en verder spelen Arjan Ederveen, Wart Kamps, Alex Klaasen en Dick van den Toorn mee.

Verhaal

Als molenaarszoon Jaap alles kwijtraakt wat hij had, kan hij nog maar op één vriend vertrouwen: zijn gelaarsde Poes. Samen trekken ze door het dwergstaatje Biechtenstein, op zoek naar eten en werk. Door de slimme en onnavolgbare streken van Poes weten de twee in no time het vertrouwen van de koning te winnen en zich een plek aan het hof te verwerven. Maar is alles wel zo mooi als het lijkt? Is prinses Wendy zo lief als ze er uit ziet? Kan een monster ook een muis zijn? En hoeveel levens heeft een kat eigenlijk?

De Gelaarsde Poes is te zien van 8 december 2015 tot en met 28 maart volgend jaar in een groot aantal Nederlandse theaters.

Première
20 december 2015
Dernière
28 maart 2016
Producent
Theater Rotterdam
Meer over De Gelaarsde PoesAnder nieuws over De Gelaarsde Poes
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda