Audities: The Sound of Music van Stage Entertainment

12 november 2020, 15:22 - Redactie
Audities: The Sound of Music van Stage Entertainment

Stage Entertainment Nederland brengt in het seizoen 2021/2022 de musicalklassieker The Sound of Music terug naar de Nederlandse theaters. Voor de productie zoekt de producent ervaren en jonge acteurs en zangers (m/v) die goed kunnen dansen voor de rollen en het ensemble. Gezocht worden acteurs/zangers van elke etnische achtergrond.

Aanmelden kan alleen als je in het bezit bent van een relevante opleiding en/of relevante werkervaring. De uiterste aanmelddatum is 18 november. De audities starten op 30 november. De kinderaudities zullen begin volgend jaar plaatsvinden, hiervoor volgt op een later moment nog een oproep.

Kapitein Georg von Trapp:
Acteur, speelleeftijd 40-45 jaar, met een goede zangstem. Stemtype: bariton Georg is een knappe man en heeft een aristocratische achtergrond. Hij is een gedecoreerde kapitein bij de Oostenrijkse marine, een held uit de Eerste Wereldoorlog. Hij is een zeer gedisciplineerde man, buitengewoon vaderlandslievend. Sinds de dood van zijn eerste vrouw is al het licht en de warmte uit zijn leven verdwenen. Hij speelt geen gitaar meer en zingt niet meer met zijn kinderen. Hij brengt steeds langere periodes door in Wenen. Hij overweegt te hertrouwen (Elsa), voornamelijk in het belang van de kinderen. Hij verliest echter zijn hart aan Maria, die een echte moeder voor zijn kinderen aan het worden is. Zijn principes brengen zijn gezin echter in groot gevaar. Als gevolg daarvan worden ze gedwongen het pas geannexeerde Oostenrijk te ontvluchten.

Moeder Overste:
Zangeres/actrice, speelleeftijd 40-50 jaar, met een klassiek geschoolde zangstem. Stemtype: mezzosopraan/sopraan Volwassen vrouw, zeer wijs en vol warmte, ondanks de belichaming van de discipline die vereist is van de orde van nonnen waarvan ze het hoofd is. Ze herkent veel van zichzelf in Maria, met dezelfde achtergrond van de bergen en de diepe liefde voor zingen. Ze vervangt de moeder die Maria heeft verloren. Als dingen uit de hand dreigen te lopen is zij het rustige centrum van de rede. Haar toewijding aan haar roeping staat buiten kijf.

Barones Elsa Schräder:
Zangeres/actrice met comedytalent, speelleeftijd 35-40 jaar, en moet goed kunnen bewegen. Stemtype: mezzosopraan tot F” Elsa is mooi, verfijnd en een buitengewoon rijke weduwe. Ze is thuis in de maatschappelijke wereld van Wenen waar ze kapitein Georg von Trapp heeft ontmoet. Ze probeert hem ertoe te brengen haar ten huwelijk te vragen en is erin geslaagd om in Georgs villa te worden uitgenodigd om de kinderen te ontmoeten. Het grote verschil in principes maakt het slagen van de romance tussen Georg en Elsa moeilijk. Haar antwoord op de zeven kinderen: kostschool.

Max Detweiler:
Zanger/acteur met comedytalent, speelleeftijd 40-60 jaar, en moet goed kunnen bewegen. Stemtype: hoge bariton/tenor tot F (indien mogelijk tot B) Een Weense producer en goede vriend van Georg en Elsa; hij heeft Georg waarschijnlijk geïntroduceerd bij Elsa in Wenen. Altijd geld nodig voor zijn producties en cultiveert zijn betrekkingen met de rijken door buitengewoon vermakelijk te zijn. In tegenstelling tot de onbuigzame Georg is hij een opportunist en is hij bezig zijn positie veilig te stellen onder een door de nazi's geregeerd Oostenrijk. Maar zijn liefde voor de gezinsleden wordt steeds groter en hij helpt hen het land te ontvluchten, ongeacht de gevolgen voor zijn eigen veiligheid.

Liesl von Trapp:
Zangeres/danseres/actrice (max. 25 jaar), met zeer jonge uitstraling. De oudste van de kinderen (16 jaar); ze kan niet wachten om volwassen te worden. Ze mist haar moeder. Alleen zij en haar broer, Friedrich, kunnen zich die tijd echt tot in de kleinste details herinneren. Ze is tot over haar oren verliefd op de postbode, Rolf, en tussen die twee ontstaat er een prille, ontluikende liefde.

Rolf Gruber:
Zanger/danser/acteur (max. 25 jaar), met zeer jonge uitstraling. Jonge man (17 jaar), postbode, die verliefd wordt op Liesl. Omdat hij een arme achtergrond heeft, verwelkomt hij de komst van de nazi's en de verandering in de sociale orde die dat zal brengen. Hij droomt ervan zijn positie in de nieuwe wereldorde te bevorderen. Zijn liefde voor Liesl en zijn blinde toewijding aan de nazi's komen aan het einde van de voorstelling in conflict.

Aanmelden voor de audities kan op deze pagina.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda