Audities: Spelers gezocht voor voorprogramma Het Verzet Kraakt

24 juli 2017, 11:54 - Redactie
Audities: Spelers gezocht voor voorprogramma Het Verzet Kraakt

Het Twentse theaterspektakel van het jaar, Het Verzet Kraakt, zoekt enthousiaste mensen die tussen 29 augustus en 23 september een personage willen spelen in het voorprogramma.

Voor het voorprogramma creëert het creatieve team de sfeer van een station uit de jaren '40. Het publiek waant zich treinreiziger uit die tijd. De spoorwegmedewerkers hebben alleen vanuit Londen de oproep gekregen al het werk neer te leggen om de Duitsers dwars te zitten. Er volgt een treinstaking. De reizigers lopen in groepen op het station en langs de historische trein De Blauwe Engel. Van hieruit gaan ze over een brug naar het Indiëterrein waar ze gaan eten en waar de theatervoorstelling later is.

Voor het voorprogramma is Het Verzet Kraakt op zoek naar mensen die gedurende een aantal voorstellingen een personage op het station willen vertolken. Er is niet of nauwelijks tekst en repeteren is niet nodig.

Ronald Veurink, verantwoordelijk voor de regie van het voorprogramma: "Natuurlijk is acteertalent of -ervaring fijn, maar dat hoeft niet. Affiniteit met theater en acteren is wel vereist. Geïnteresseerden vragen we vanaf 23 augustus op vrijwillige basis beschikbaar te zijn voor het passen van kleding en het doornemen van taken. We spelen tussen 29 augustus en 23 september van woensdag tot en met zaterdag. Als je minimaal één zo’n speelweek beschikbaar bent, stuur dan een mail naar auditie@hetverzetkraakt.nl."

Wat is Het Verzet Kraakt?

Het Verzet Kraakt is een Twentse communityproject rondom de grootste bankroof aller tijden die het Twentse verzet in november 1944 in Almelo heeft gepleegd. Het project bestaat uit drie onderdelen: exposities in zes gemeenten in mei – juli 2017, de theaterproductie in augustus/september 2017 en een speelfilm in 2019.

De productie wordt 20 – 25 keer opgevoerd voor een publiek van ongeveer 1.250 bezoekers per keer. Bezoekers krijgen een avondvullend programma voorgeschoteld met eten, drinken en een voorstelling. Het spektakel wordt opgevoerd op een oud industrieterrein en een rangeerterrein voor de treinen naast het NS-station in Almelo.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda