Audities: Noem geen namen van het Nationaal Jeugd Musical Theater

5 mei 2023, 09:35 - Redactie
Audities: Noem geen namen van het Nationaal Jeugd Musical Theater

Na Kenau, Margaret Hughes & Lagertha, komt het Nationaal Jeugd Musical Theater met een nieuwe theaterproductie; geschreven, gecomponeerd en geregisseerd door Elise Berends. Op 29 en 30 juni 2024 speelt het Nationaal Jeugd Musical Theater in Schouwburg Amstelveen de eerste musicalversie van Noem Geen Namen, het boek van Astrid Sy.

Noem Geen Namen is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van hoe een groep studenten, in samenwerking met Walter Süskind en Henriëtte Pimentel, ongeveer 600 Joodse kinderen redde uit de crèche van de Hollandse Schouwburg.

Verhaal

Rosie is kinderverzorgster en woont bij haar ouders in Amsterdam-Oost, een levendige Joodse buurt. Kaat studeert rechten en is lid van het Amsterdamse studentencorps. Wanneer de oorlog uitbreekt, moet Rosie een moeilijke keuze maken: blijft ze bij haar ouders of gaat ze de kinderen van opgepakte Joden helpen? Kaat komt in aanraking met een studentengroep die zich het Utrechts Kindercomité noemt. Daar leert ze Josephine kennen. Rosie, Kaat en Josephine raken betrokken bij het smokkelen van Joodse kinderen. Wat volgt is een lange, gevaarlijke weg die begint bij een crèche aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam.

Audities

De repetities zullen plaatsvinden op zondagen vanaf 17 september, met uitzondering van de schoolvakanties in de studio op de Baarsjesweg 279 in Amsterdam. Geef je nu op voor de audities. Iedereen van 8 tot 80 mag auditie doen.

Waar is het NJMT naar op zoek? Voornamelijk naar passie. Gezocht worden diegenen die vanuit niets durven te beginnen maar álles willen geven. Die voor de groep komen, de gemeenschap, de samenzang, het samenspel en die zin hebben om samen een schitterende voorstelling te maken. Stem en muzikaliteit zijn uiteraard een vereiste, maar meer dan dat nog grenzeloze motivatie.

Vind jij het belangrijk om dit prachtige verhaal vertellen? Schrijf je nu in voor de audities via: njmt.nl/noem-geen-namen.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda