Audities: Kindercast voor Les Misérables in Vlaanderen

4 mei 2023, 08:44 - Redactie
Audities: Kindercast voor Les Misérables in Vlaanderen

Dit najaar komt Les Misérables na meer dan 25 jaar terug naar Vlaanderen. Naast de volwassen cast is Studio 100 op zoek naar kinderen om de rollen van Gavroche, kleine Cosette en kleine Eponine in te vullen. Daarom worden er binnenkort audities georganiseerd. De Vlaamse première staat gepland op 15 oktober in Stadsschouwburg Antwerpen, vervolgens zal de voorstelling ook nog te zien zijn in Capitole Gent.

Les Misérables was 25 jaar geleden voor het eerst te zien in de Antwerpse Stadsschouwburg. Het was de eerste grote succesmusical in Vlaanderen en betekende de doorbraak van het genre bij het grote publiek. Een legendarisch, maar vooral enorm aangrijpend en tijdloos verhaal.

Studio 100 zoekt voor de musical Les Misérables diverse jonge acteurs voor de rollen van Gavroche, jonge Cosette en jonge Eponine. Het belangrijkste is dat de kinderen enthousiast zijn. Er worden kinderen gezocht die bij voorkeur kleiner zijn dan 1.40 meter en die op 1 oktober 2023 minstens 7 jaar oud zijn.

Ianthe Tavernier, speelt Eponine: "Les Misérables was de eerste musical waar ik als kind ooit in meespeelde. vanaf dan wist ik het: dit wil ik later doen! Samen met heel wat andere kinderen, waaronder ook Jelle Cleymans, had ik de tijd van mijn leven en zette ik letterlijk mijn eerste stapjes op het toneel. Ik kan alle kinderen alleen maar aanmoedigen om hun kans te wagen en auditie te doen."

Inschrijven voor de audities kan op deze pagina.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda