Audities: Kinderen gezocht voor Het Verzet Kraakt in Almelo

28 juni 2017, 14:51 - Redactie
Audities: Kinderen gezocht voor Het Verzet Kraakt in Almelo

Voor de theatervoorstelling van Het Verzet Kraakt zoekt het productieteam nog kinderen. Acteurs Wolter Weulink en Ellen Kremers spelen in de voorstelling Derk en Christine Smoes: de leider van de knokploeg Almelo die de grootste bankroof aller tijden heeft uitgevoerd en zijn vrouw. Samen hadden zij in 1944 twee jonge kinderen: Nico en Carla die toen 4 en 5 jaar oud waren.

Het productieteam is op zoek naar jongens en meisjes tussen 7 en 10 jaar om de rollen van de kinderen Smoes in de voorstelling te spelen. De speelperiode is van 29 augustus tot en met 23 september.

Kinderen die geïnteresseerd zijn, kunnen uiterlijk dinsdag 4 juli een filmpje opsturen naar auditie@hetverzetkraakt.nl. In dit filmpje stellen ze zichzelf voor en vertellen ze kort waarom ze graag mee willen doen. Doel van de filmpjes is om een indruk van de kinderen te krijgen. Aan de hand van deze filmpjes selecteert het productieteam de kinderen die aan de voorstelling mee mogen doen.

Vanwege het grote aantal voorstellingen, zullen er meerdere kinderen voor iedere rol geselecteerd worden. Op deze manier kunnen ze elkaar afwisselen.

Wat is Het Verzet Kraakt?

Het Verzet Kraakt is een Twentse communityproject rondom de grootste bankroof aller tijden die het Twentse verzet in november 1944 in Almelo heeft gepleegd. Het project bestaat uit drie onderdelen: exposities in zes gemeenten in mei – juli 2017, de theaterproductie in augustus/september 2017 en een speelfilm in 2019.

De productie wordt 20 – 25 keer opgevoerd voor een publiek van ongeveer 1.250 bezoekers per keer. Bezoekers krijgen een avondvullend programma voorgeschoteld met eten, drinken en een voorstelling. Het spektakel wordt opgevoerd op een oud industrieterrein en een rangeerterrein voor de treinen naast het NS-station in Almelo.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda