Hoofdrol voor Filip Bolluyt in Urinetown de Musical

28 juni 2017, 15:49 - Redactie

Dit jaar viert Filip Bolluyt zijn 40-jarig jubileum als acteur. Vier decennia geleden maakte de acteur zijn eerste professionele debuut met een rol in het toneelstuk Wie is er bang voor Virginia Woolf van het Publiekstheater. Inmiddels is hij in tal van televisieseries en theatervoorstellingen te zien en te horen geweest.

Filip viert zijn jubileum met een rol in Urinetown, welke komend seizoen in de theaters te zien zal zijn. Filip zal de rol van Reinhart W. Kleinhart gaan spelen in de musical.

De acteur begon zijn carrière bij gezelschappen als het Publiekstheater, de Haagse Comedie en de Hollandse Comedie. Vanaf 1991 was hij te zien in diverse musicals zoals Les Miserables (Thenardier), Mamma Mia (Bart/Sam), Into The Woods (Verteller), 1953 de musical (Burgemeester Scholten) en War Horse (Arthur/Thunder).

Verder speelde hij rollen in The Hired Man van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, Kantje Boord, Wordt U Al Geholpen? en De Man Die Het Wist.

Als televisieacteur is Filip vooral bekend van de in de jaren tachtig uitgezonden series Dossier Verhulst en Medisch Centrum West. In de jaren die daarop volgden was hij tevens een vast gezicht in de series De Dageraad, Villa Borgese, De Sylvia Millecam Show, Goudkust, Onderweg naar Morgen, Lotte en Het Imperium.

Ook op het witte doek is Filip geen onbekende. In 1983 was hij te zien in De Vierde Man van regisseur Paul Verhoeven. 2 jaar later speelde hij de rol van student in De Aanslag en verzetsman in de film In de schaduw van de overwinning. Jongeren kennen hem waarschijnlijk van zijn rol als commissaris in de New Kids films.

Urinetown zal op 23 september in première gaan in Schouwburg Amstelveen.

Première
-
Dernière
-
Producent
Joint Venture Productions
Meer over Urinetown (2017)Ander nieuws over Urinetown (2017)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda