Hoofdrol voor Filip Bolluyt in Urinetown de Musical

28 juni 2017, 15:49 - Redactie
Hoofdrol voor Filip Bolluyt in Urinetown de Musical

Dit jaar viert Filip Bolluyt zijn 40-jarig jubileum als acteur. Vier decennia geleden maakte de acteur zijn eerste professionele debuut met een rol in het toneelstuk Wie is er bang voor Virginia Woolf van het Publiekstheater. Inmiddels is hij in tal van televisieseries en theatervoorstellingen te zien en te horen geweest.

Filip viert zijn jubileum met een rol in Urinetown, welke komend seizoen in de theaters te zien zal zijn. Filip zal de rol van Reinhart W. Kleinhart gaan spelen in de musical.

De acteur begon zijn carrière bij gezelschappen als het Publiekstheater, de Haagse Comedie en de Hollandse Comedie. Vanaf 1991 was hij te zien in diverse musicals zoals Les Miserables (Thenardier), Mamma Mia (Bart/Sam), Into The Woods (Verteller), 1953 de musical (Burgemeester Scholten) en War Horse (Arthur/Thunder).

Verder speelde hij rollen in The Hired Man van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, Kantje Boord, Wordt U Al Geholpen? en De Man Die Het Wist.

Als televisieacteur is Filip vooral bekend van de in de jaren tachtig uitgezonden series Dossier Verhulst en Medisch Centrum West. In de jaren die daarop volgden was hij tevens een vast gezicht in de series De Dageraad, Villa Borgese, De Sylvia Millecam Show, Goudkust, Onderweg naar Morgen, Lotte en Het Imperium.

Ook op het witte doek is Filip geen onbekende. In 1983 was hij te zien in De Vierde Man van regisseur Paul Verhoeven. 2 jaar later speelde hij de rol van student in De Aanslag en verzetsman in de film In de schaduw van de overwinning. Jongeren kennen hem waarschijnlijk van zijn rol als commissaris in de New Kids films.

Urinetown zal op 23 september in première gaan in Schouwburg Amstelveen.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda