Audities: Kinderen gezocht voor Annie en Charlie en de Chocoladefabriek

26 januari 2022, 14:03 - Redactie
Audities: Kinderen gezocht voor Annie en Charlie en de Chocoladefabriek

Annie de musical zal vanaf april terug gaan keren naar het theater. De voorstelling, gepresenteerd door de Theateralliantie en Mark Vijn Theaterproducties, zal exclusief te zien zijn in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Naast Annie zelf, wonen er meisjes én jongens in het weeshuis van Miss Hannigan. De Theateralliantie is nog op zoek naar Jongens tussen 8 en 13 jaar met een max. lengte van 1,55 meter en naar meisjes tussen de 8 en 13 jaar en een max. lengte van 1.50 meter.

Audities vinden plaats op 13 februari in Amsterdam. Na de audities worden de gekozen kinderen en ouder(s) geïnformeerd over hun deelname aan de productie en kort daarna starten de repetities die in Amsterdam zullen plaatsvinden. Tijdens deze repetities krijgen de kinderen zang, spel en danslessen en wordt er zoveel mogelijk materiaal ingestudeerd. De reeds vastgelegde repetitiedata: 29 maart tot en met 10 april in Amsterdam.

Tijdens de speelperiode spelen 4 kindergroepen afwisselend voorstellingen in Amsterdam. De kinderen spelen maximaal 3 voorstellingen per week waarvan er 1 op zaterdag of zondag valt. Voor kinderen in de leeftijd tussen 7 en 13 jaar die deelnemen aan bijvoorbeeld een film of theatervoorstelling moet ontheffing worden aangevraagd bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Kinderen beschikken per leeftijdsjaar over 24 dagen waarop ze mogen deelnemen aan een theatervoorstelling, een tv optreden, interviews e.d.

Meer informatie over de audities voor Annie de musical is te vinden op theateralliantie.nl.

Charlie en de Chocoladefabriek

Willy Wonka is voor de landelijke tournee van Charlie en de Chocoladefabriek – de Musical in 2022/2023 (vanaf eind augustus 2022) op zoek naar talentvolle jongens tussen 8 en 13 jaar oud met een maximale lengte van 1.50 meter. Alle personages zijn rond de 11 jaar en zingen solo in deze voorstelling. Je moet dus beschikken over zang, – én acteertalent waarbij je geholpen zult worden dit te ontwikkelen op de Charlie School. Met de Charlie School zal in maart 2022 gestart worden.

Gezocht worden enthousiaste talenten voor de volgende rollen: Charlie: de bescheiden jongen met een hart van goud, Augustus: de snoepkont en Mike: de gameverslaafde. Gezocht wordt naar een afspiegeling van de Nederlandse samenleving van nu. Daarom wordt gehoopt door de Theateralliantie op reacties vanuit verschillende achtergronden.

De voorselectie vindt plaats doormiddel van een video, waarin je jezelf mag presenteren. De hieruit gekozen kinderen worden, als de situatie dat toelaat, uitgenodigd voor de live-auditie die op 13 februari wordt georganiseerd in Amsterdam. Je hoort uiterlijk 8 februari of je door de voorselectie bent gekomen en of je in aanmerking komt voor de live-auditie. Is dit het geval, dan krijg je een uitnodiging met een tijd voor de live-auditie en wat je voor deze auditie moet voorbereiden.

Als je na de live-audities wordt aangenomen voor de Charlie School ontvang je uiteraard meer informatie over de productie, zoals de planning van de repetities en voorstellingen, het aantal benodigde speelbeurten e.d. en de data en locatie van de Charlie School.

Alle verdere informatie over de audities is te vinden op theateralliantie.nl.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda