Audities: Hotel Wonderland van MORE Theater Producties

11 juni 2021, 17:36 - Redactie
Audities: Hotel Wonderland van MORE Theater Producties

Voor een professioneel innovatief Nederlands immersive theater locatieproject zoekt MORE Theater Producties acteurs en actrices. Hotel Wonderland is een interactieve voorstelling met publieksinteractie en veel improvisatie. Auditanten worden hier uitgebreid op gescreend in de tweede auditieronde en moeten comfortabel zijn met improviseren en interacteren met publiek. In de productie wordt zowel Nederlands als Engels gesproken. Gezocht worden zowel Nederlandstalige acteurs die goed Engels spreken als Engelstalige acteurs. De casting procedure verloopt grotendeels in het Engels. De fysieke audities vinden plaats in Nederland.

De repetities starten op 16 augustus 2021 (wijzigingen voorbehouden). De contractperiode is minimaal 6 maanden met kans op verlenging. Gemiddeld 4 voorstellingen per week.

Rollen

 • Richard – Man tussen 55-65 met Alzheimer. Als hij helder is, is hij kalm met een vrolijke inborst. In een niet heldere toestand is hij echter chagrijnig en snel aangebrand.
 • Gus – Man tussen 35-45. Loyaal en laid-back. Hij heeft het hart op de tong. Zijn man Henry heeft een scheiding aangevraagd en is vertrokken. Gus wil dit echter niet accepteren en is er zeker van dat Henry bij hem terugkeert.
 • Silas – Man tussen 18-24. Silas is op jonge leeftijd gescheiden van zijn familie en woont sindsdien in het bos. Hij is slim en pittig, maar spreekt al jaren geen woord meer. Dit is een dansrol en mime- en stage combat ervaring is een pré.
 • Dex – Een man van 30-40. Hij is eigenzinnig en slim en enorm precies. Hij leeft zijn leven volgens strikte routines en realiseert zich niet dat deze routines hem tegenhouden het leven vol te leven. Hij is verliefd op een barista , maar heeft nog niet de moed gevonden haar dit te vertellen.
 • Bram – Man van 20-30. Hij is charmant en pittig en een vingervlugge zakkenroller. Hij leeft zorgeloos per dag en wil plezier maken zonder over de gevolgen na te denken. Stage combat en vingervlugheid (ervaring met kaarttrucs etc.) is een pré.
 • Kees – Man van 30-50. Kees is een kluizenaar. Hij woont afgelegen en alleen. Hij staat in contact met de natuur en heeft een affiniteit met meditatie. Dans ervaring is een pré.
 • Imara – Vrouw van 50-65. Imara is een flamboyante verkoopster. Ze houdt van het contact met haar klanten en klantgerichtheid staat bij haar hoog in het vaandel. Ze is bang voor het moment dat ze te oud wordt om haar werk nog uit te kunnen voeren en haat het dat mensen haar steeds meer anders benaderen sinds ze ouder wordt. Een goede zangstem is vereist voor deze rol.
 • Briony – Vrouw van 20-30, een studente medicijnen die er net achter gekomen is dat haar moeder Alzheimer heeft. Als enig kind, die haar vader op jonge leeftijd heeft verloren, worstelt met het idee dat ze haar moeder ook snel gaat verliezen. Ze staat voor een moeilijke keuze: haar spaargeld gebruiken om de bloemenwinkel van haar familie te redden of om de rest van haar studie te betalen. Een danser/sterke mover is vereist voor deze rol.
 • Beatrix – Vrouw van 30-40. Ze is de gangmaker op feestjes (als ze zin heeft) en een enorme roddelaarster. Ze heeft haar eigenzinnige kant lang onderdrukt en is in plaats daarvan keurig en elegant, waardoor ze verveeld en ontevreden is.
 • Marian – Vrouw 35-45. Een bibliothecaresse, geliefd door haar collega’s en klanten. Ze houdt van een goed gesprek en is over het algemeen een warm en vrolijk persoon.
 • Mazu – Vrouw 25-40, nieuwsgierig, bedachtzaam en lief. Ze is de eigenaresse van een winkel in ruilproducten. Ze is geïnteresseerd in spullen met betekenis en is een fantastische verhalenvertelster. Goede zangstem is een pré.
 • Pan – Man/Vrouw/Non-binair 30-40. Pan kan van gedaante veranderen. Hun zijn een sleutelfiguur in het overkoepelende verhaal. Hun zijn intuïtief, scherp en geestig. Hun functie in de voorstelling is mensen vooruithelpen op hun pad.

MORE Theater Producties is een voorstander van gender- en colorblind casten en zoeken naar diversiteit voor de productie, ongeacht wat er in de karakteromschrijving staat.

Herken jij jezelf in één of meerdere van bovenstaande karakters, stuur dan uiterlijk 15 juni een email inclusief CV, portretfoto èn de naam van het karakter waar je auditie voor zou willen doen naar: casting@hotelwonderland.nl. Na jouw aanmelding zul je het auditiemateriaal en verdere informatie ontvangen.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda