Audities: Annie van Mark Vijn

28 januari 2019, 10:18 - Redactie
Audities: Annie van Mark Vijn

De hartverwarmende musical Annie komt terug in het theater. Deze geheel eigentijdse versie over het weesmeisje wordt geproduceerd door Mark Vijn Theaterproducties in samenwerking met de Theateralliantie en is t/m mei 2020 te zien in grote steden van Nederland en België.

Naast Annie zelf, wonen er in deze versie 3 meisjes, maar óók 2 jongens in het opvanghuis van Miss Hannigan. Voor deze versie worden dus meisjes én jongens gecast die beschikken over een goede zangstemmen en dans-, en acteertalent.

 • Jongens tussen de 8 en 11 jaar en een max. lengte van 1,45 m. ten tijde van de audities
 • Meisjes tussen de 8 en 14 jaar en een max. lengte van 1,55 m. ten tijde van de audities

Omdat er voorstellingen in Nederland en België worden gespeeld 4 groepen kinderen die in 2 regio’s optreden gecast: Regio Noord en Regio Zuid. Ondanks de indeling in regio’s zal iedere groep regelmatig voorstellingen spelen in een andere regio. Geef bij inschrijving s.v.p. aan welke regio de voorkeur heeft. Wanneer je kind een uitnodiging ontvangt voor de audities zal de tourplanning nader worden toegelicht.

Gecast worden dit voorjaar 4 groepen die voorstellingen spelen van november 2019 tot begin maart 2020. Afhankelijk van het aantal speelbeurten, beschikbaarheid en lengte/looks wordt bepaald welke kinderen hierna door kunnen spelen in de tweede helft van de tournee en of er audities komen voor nieuwe kinderen die voorstellingen spelen van begin maart t/m mei 2020.

Audities

 • Zondag 24 februari 1eRonde
 • Zaterdag 2 maart 1eRonde
 • Zaterdag 30 maart 2eRonde
 • Zondag 31 maart Workshops
 • Zaterdag 6 april Finals

Na de Finals worden de gekozen kinderen en ouder(s) geïnformeerd over hun deelname aan de productie en kort daarna starten de repetities die in Amsterdam/Diemen zullen plaatsvinden. Tijdens deze repetities krijgen de kinderen zang, spel en danslessen en wordt er zoveel mogelijk materiaal ingestudeerd.

De reeds vastgelegde repetitiedata voor de zomervakantie zijn:

 • April: Zondag 14 en zaterdag 20
 • Mei: Zondag 5, 12, 19 en 26
 • Juni: Zondag 2, 9, 16, 23 en 30
 • Juli: Zondag 7 en 14
 • September: Zaterdag 28 en zondag 29

Vanaf oktober t/m 1 december zijn de repetities met de volwassen cast en zullen de kindergroepen roulerend een repetitie bijwonen en try-outs gaan spelen in Hoorn. In deze periode zullen de kinderen ook overdag ingezet worden voor repetities (inclusief de herfstvakantie). Op 1 december gaat de voorstelling in Première in Breda.

Tijdens de speelperiode spelen de 4 groepen afwisselend voorstellingen in, en buiten hun regio. De kinderen spelen maximaal 3 voorstellingen per week waarvan er 1 in het weekend kan vallen. Voor kinderen in de leeftijd tussen 7 en 13 jaar die deelnemen aan bijvoorbeeld een film of theatervoorstelling moet ontheffing worden aangevraagd bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Kinderen beschikken per leeftijdsjaar over 24 dagen waarop ze mogen deelnemen aan een theatervoorstelling, een tv optreden, interviews e.d. Deze dagen worden ‘speelbeurten’ genoemd.

Extra informatie

 • Het is van belang dat de kinderen beschikbaar zijn op de genoemde data om een zo efficiënt mogelijk repetitieproces te realiseren.
 • Ouder(s)/verzorger(s) zijn bereid zelf voor vervoer te zorgen van en naar de lessen, repetities en voorstellingen. Zij ontvangen hiervoor een tegemoetkoming tijdens de repetitie en speelperiode.
 • Voor zowel de repetities als de voorstellingen moet de school die je zoon/dochter bezoekt toestemming verlenen voor deelname.
 • Indien je zoon/dochter in aanmerking komt ontvang je bij de auditie uitnodiging meer informatie. Mochten er in de tussentijd vragen zijn kun je mailen naar kinderaudities@theateralliantie.nl

Kinderen die voldoen aan de auditiecriteria kunnen zich inschrijven voor de audities door het formulier te downloaden op theateralliantie.nl/audities en volledig ingevuld en voorzien van een (portret) foto (JPEG) te mailen naar kinderaudities@theateralliantie.nl.

De inschrijving sluit op 3 februari. Kinderen die in aanmerking komen voor de audities ontvangen in week 6 de uitnodiging voor de audities.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda