Theun Plantinga gaat rol van Titus vertolken

29 januari 2019, 09:48 - Redactie
Theun Plantinga gaat rol van Titus vertolken
Foto: Bote Sape Schoorstra

Sinds de officiële aftrap van vorige week loopt het storm met de kaartverkoop van Titus. Er zijn al zo’n tweeduizend kaarten voor het muziektheaterspektakel in de Bonifatiuskapel verkocht. "Je merkt dat het echt begint te leven. Vooral nu de eerste namen van de cast bekend zijn gemaakt", aldus producent Sjoek Nutma.

Aangekondigd is dat de uit Feanwâlden afkomstige Theun Plantinga de rol van Titus op zich zal nemen. Alexandra Alphenaar speelt zijn ‘muze’ Teresa van Avila. "Ik ben heel blij dat ik met deze twee mensen mag samenwerken", zei regisseur Bruun Kuijt. Kuijt is gewend om met zowel professionals als met amateurs te werken. "Juist die verbinding spreekt me zo aan in het theater.’’

De regisseur verheugt zich vooral op deze voorstelling vanwege de locatie. "Ik weet nog dat ik Bonifatius de Musical hier zeven jaar geleden voor het eerst zag en dacht: het zal je maar gebeuren dat je hier een theaterstuk mag regisseren. Dit is Shakespeare ten top. Bij het Globe Theatre in Londen voel je dezelfde sfeer als in de Bonifatiuskapel in Dokkum. Zou Titus ooit bedacht kunnen hebben toen hij meehielp om de kapel te ontwerpen dat hier een theaterstuk over hem zou worden opgevoerd?"

Volgens de regisseur is schrijver Bouke Oldenhof er enorm in geslaagd om een prachtig script te maken. "Vooral het thema ‘tussen stilte en stress’ zal veel mensen in deze hectische maatschappij enorm aanspreken. Het is niet alleen een mooi verhaal over het leven van Titus Brandsma, maar het zet je ook aan het denken over de manier waarop wij zelf leven en waar het nu eigenlijk om gaat. En dan met de muziek erbij van de band Wiebe: die raakt je rechtstreeks in je hart."

De voorstelling is te zien van 31 mei tot en met 10 juni in de Bonifatiuskapel in Dokkum waar plaats is voor 850 mensen.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda