Audities: Alice in Wonderland van Nationaal Jeugd Musical Theater

21 april 2021, 18:34 - Redactie
Audities: Alice in Wonderland van Nationaal Jeugd Musical Theater

Komend seizoen brengt het Nationaal Jeugd Musical Theater Alice in Wonderland naar de Nederlandse theaters. Voor Alice in Wonderland worden audities georganiseerd, gezien de uitdagingen van het moment, kiest het NJMT ervoor de voorselectie door middel van online audities af te nemen.

Gezocht:

  • Spelers voor de kinder-/jongerencast 9 t/m 15 jaar (allround spelers).
  • Jongeren (dans)ensemble 15 t/m 26 jaar (met sterke danskwaliteiten en goede zangstem).
  • Enkele volwassen rollen.

Karakteromschrijvingen:

  • Alice Liddell is een meisje van een jaar of 12, 13. Het moet een sterke actrice zijn met een ontzettend goede zangstem, een sopraan met een stevige belt. Ze moet goed meerstemmig kunnen zingen.
  • Edith Liddell/De arend is een jaar of 9 en een lekker bijdehand meisje. Ze moet goed kunnen spelen en zingt ook solo in de voorstelling. Ze moet meerstemmig kunnen zingen.
  • Lorina Liddell/De papegaai is een jaar of 14, 15. Ze is een echte tuttebel en een wijsneus en wil enorm graag een echte jongedame zijn. Ze moet erg goed zingen en ook goed zijn in meerstemmigheid.
  • Mevrouw Liddell/De witte koningin is een mooie, statige dame van een jaar of 35. Ze is wat streng en afstandelijk, maar moet zo nu en dan ook veel warmte uit kunnen stralen en een mooie lyrische stem hebben.
  • Meneer Liddell/Het witte konijn is een jaar of 40 en een beetje een sullig, zenuwachtig figuur die duidelijk de tweede viool speelt in zijn huwelijk. Hij is heel slim, maar komt altijd te laat en lijkt niet alles op een rijtje te hebben. Hij moet een komische timing hebben, maar hoeft niet solo te zingen.
  • Juffrouw Solitaire/De hartenkoningin is een enorm sterke vrouw die duidelijk gekwetst is in haar leven en bang is om haar hart weer te openen. Ze is ergens tussen de 35 en 40 jaar en moet zowel een hele sterke actrice als een prachtige zangeres zijn. Het is belangrijk dat ze een alt is of in elk geval veel diepte in haar stem heeft en gemakkelijk laag kan. Ze moet een stevige belt bezitten. In haar spel moet ze zowel een rijke emotionaliteit als een sterke komische timing hebben.
  • Meneer Jameson/De gekke hoedenmaker is een jaar of 35, 40 en een enorm lichte, vriendelijke persoonlijkheid met een wonderlijke kijk op het leven. Hij moet over een sterke zangstem beschikken, maar ook een goede danser zijn. Ook moet hij kunnen tappen. Belt tot een fis en een goede speler met komische vaardigheden.

Uit de cast zal een selectie gemaakt worden voor een eerste bootcamp versie. Deze kleinschalige productie heeft als doel de voorstelling te optimaliseren en zal plaatsvinden van 17 t/m 21 augustus.

Opgeven voor de audities kan op njmt.nl.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda