MediaLane presenteert podcast over alle geheimen achter de producties

21 april 2021, 15:00 - Redactie
MediaLane presenteert podcast over alle geheimen achter de producties

Vandaag lanceert MediaLane de nieuwe podcastserie genaamd Front Row. Front Row richt zich op de liefhebbers van theater, media en entertainment. De podcast biedt een inkijk in de achtergronden van nieuwe voorstellingen en tv-programma’s van MediaLane. Regisseurs, acteurs, choreografen, musici en programmamakers vertellen in Front Row over hun werkwijze, inspiratiebronnen en drijfveren. Onder leiding van Ronald Ockhuysen, voormalig hoofdredacteur van Het Parool, nemen zij de luisteraar mee achter de schermen van de shows.

Ronald Ockhuysen: “Telkens weer worden nieuwe voorstellingen en programma’s vol geestdrift aangekondigd. In Front Row onderzoeken we de creativiteit achter deze producties en laten we de makers aan het woord. Wat is die ‘innerlijke noodzaak’ om een productie van de grond te krijgen? Hoe is het om jezelf bloot te stellen aan het kritische oog van het publiek? Wat zijn de inspiratiebronnen? Maar ook willen we alles weten over het schrijven van teksten, plankenkoorts en de louterende werking van een klaterend applaus of hoge kijkcijfers.”

In de eerste aflevering praat Ockhuysen met Willemijn Verkaik en regisseur Antoine Uitdehaag over de musical Come From Away, die vanaf november in het theater is te zien. Zo wordt onder meer het succes van Come From Away in Amerika en Engeland besproken. Ook gaan de gasten dieper in op het verlangen om na anderhalf jaar corona weer echt theater te kunnen maken. En Willemijn Verkaik vertelt over haar optreden tussen de grootste sterren tijdens de Oscaruitreiking in Los Angeles, vlak voordat de lockdown werd afgekondigd.

Front Row is onder andere te beluisteren via Spotify en de website van MediaLane.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda