Audities: Acteurs/zangers gezocht voor tick, tick… BOOM! van Paul Francken

21 september 2020, 20:54 - Redactie
Audities: Acteurs/zangers gezocht voor tick, tick… BOOM! van Paul Francken

Voor Rent was er tick, tick...BOOM! Dit autobiografische verhaal van drievoudig Tony Award winnaar Jonathan Larson gaat over een componist en de keuzes die hij heeft moeten maken, voor hij doorbrak. Veertien liedjes, tien karakters en maar drie acteurs maken dat dit stuk niet vaak gekozen wordt.

Jonathan, een musicalschrijver, wordt bijna 30. Hij werkt nog steeds als ober in een eetcafé en probeert ‘the Great American Musical’ te schrijven. Zijn vriendin Suzan wil zich graag met hem settelen en zijn beste vriend Michael, die een fantastisch acteur is, heeft zijn acteercarrière inmiddels ingeruild voor een carrière in de zakenwereld en die legt hem bepaald geen windeieren. Wat moet Jonathan doen? Zijn dromen opgeven en toch maar ‘veilig’ kiezen? Of doorgaan met hetgeen wat hem zo gelukkig maakt?

Producent en Regie: Paul Francken. Muzikale leiding: Richard FitzHugh

De rollen

  • Jonathan: een worstelende componist, die bijna 30 jaar wordt. Michaels huisgenoot en Suzans vriend. Man, speelleeftijd bijna 30, vocal range A2-A4
  • Michael: een voorheen-acteur-die-de-zakenwereld-in-is-gegaan. Hij is Jonathans ex-huisgenoot en beste vriend. Man, speelleeftijd 30, vocal range Bb2-Gb4
  • Suzan: danseres en Jonathans vriendin. Sexy, aardig, onafhankelijk. Vrouw, speelleeftijd 25-30, vocal range A3-D5

Als je een muziekinstrument (piano, gitaar) bespeelt, is dat in deze show zéker een pre.

Waar moet je aan voldoen?

  • Je bent tussen de 18 en 35 jaar.
  • Je hebt ruime solistische ervaring in het (amateur) muziektheater. Je bent in staat een grote rol te dragen.
  • Je bent beschikbaar in de periode oktober 2020 tot medio mei 2021.

Repetitiedagen worden in overleg met de cast vastgesteld. Voorstellingen begin mei 2021. Om bij te dragen aan de kosten wordt een deelnamebedrag gevraagd van € 300,-. Dit komt neer op zo’n € 10,- per repetitie. Je krijgt daar roem en faam voor terug en een hele leerzame en leuke repetitietijd, waar je veel van jezelf mag inbrengen.

Wil jij een rol in deze productie? Geef je dan nu op voor de audities. Deze zijn op zaterdag 10 oktober. Mail je CV en jouw motivatie naar ​ticktickboom@paul-francken.nl​.

Informatie over producent/regisseur

Paul Francken is een “jonge theatermaker met ervaring.” Jong? Niet letterlijk, wel in het theatervak. Ervaring? Zeker, als je alle regies en rollen die hij speelde in en buiten het onderwijs meetelt. Paul werkte 20 jaar in het onderwijs en speelde vele rollen, onder andere bij Sempre Sereno in Wageningen. In 2017 ging hij alsnog naar Theaterschool de Trap in Amsterdam en in 2019 naar de Regieopleiding van Huis van Puck in Arnhem. Met deze voorstelling maakt hij de cirkel rond: het is een afstudeervoorstelling.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda