April Darby en Sanne Wallis de Vries in Sister Act de Musical

12 maart 2024, 23:01 - Redactie
April Darby en Sanne Wallis de Vries in Sister Act de Musical
Foto: Annemieke van der Togt

Zojuist is aangekondigd dat April Darby de hoofdrol van Deloris van Cartier zal gaan spelen in Sister Act de Musical, Sanne Wallis de Vries zal de rol van Moeder Overste gaan vertolken. Producent MediaLane Theater en de Theateralliantie brengen dit najaar in samenwerking met Jamie Wilson Productions een geheel nieuwe versie van de musical. Deze bewerking van de populaire show ging in 2022 in première in Londen.

De musical werd door Joop van den Ende, in nauwe samenwerking met Whoopi Goldberg, gecreëerd en is na de première in 2011 op Broadway te zien geweest in tientallen landen. In Nederland was Sister Act in het Circustheater in Scheveningen te zien van begin maart 2013 tot en met 10 augustus 2014. Destijds speelde April Darby ook mee in de musical, ze vertolkte toen de rol van Michelle en ze was understudy voor de hoofdrol. De rol van Deloris van Cartier werd gespeeld door Carolina Dijkhuizen en de rol van Moeder Overste werd vertolkt door Simone Kleinsma.

Op dit moment is April Darby nog te zien in Aida als prinses Amneris. Sanne Wallis de Vries speelt samen met Bas Hoeflaak nog tot en met 16 mei in het relatiedrama Wie is er bang voor Virginia Woolf? van Kobra Theaterproducties.

De musical vertelt het verhaal van disco diva Deloris van Cartier wiens leven een verrassende wending neemt als ze getuige is van een moord en voor haar veiligheid wordt ondergebracht in een klooster. Als ze zich ontfermt over het koor helpt ze haar zusters hun ware stem te vinden en vindt ze ook zichzelf.

Sister Act zal vanaf begin november tot en met eind maart volgend jaar te zien zijn in de 7 grootste theaters in het land. De première zal plaatsvinden op zondag 17 november in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Première
17 november 2024
Dernière
23 maart 2025
Producent
MediaLane
Meer over Sister Act (2024) Ander nieuws over Sister Act (2024)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda