Anne van der Burg gaat Anne Frank spelen in toneelstuk Het Achterhuis

3 oktober 2016, 12:54 - Redactie
Anne van der Burg gaat Anne Frank spelen in toneelstuk Het Achterhuis

Anne van der Burg wordt de nieuwe Anne Frank. Zij zal in het theaterseizoen 2017/2018 de hoofdrol spelen in het toneelstuk Het Achterhuis, dat geschreven wordt door Ilja Leonard Pfeijffer op basis van Het Dagboek van Anne Frank. Van der Burg studeerde als actrice deze zomer af aan de Amsterdamse Toneelschool en speelde als stagiaire onder meer in een schoolvoorstelling bij Theater Utrecht en de afstudeerproductie Alles Zwart van Marcus Azzini.

De rol van Anne Frank wordt na haar opleiding meteen haar eerste grote voorstelling. Het toneelstuk Het Achterhuis wordt geproduceerd door Hummelinck Stuurman Theaterbureau en geregisseerd door Johan Doesburg, voormalig regisseur van het Nationale Toneel. Van der Burg: "Ik las eerder dit jaar een artikel in de Volkskrant, waarin stond dat er een nieuwe theaterversie van Anne Frank zou komen. Ik heb meteen die dag een mailtje aan regisseur Johan Doesburg geschreven, en ook aan Hans Croiset die ik van school kende en die een beetje mijn theater-opa is. Hoe pak ik dit aan, wilde ik van hem weten, dit is namelijk wat ik wil: Anne Frank spelen".

Het mailtje van de jonge actrice was zo overtuigend dat producent Arjen Stuurman en regisseur Doesburg van een lange auditieronde af zagen. Ze hadden eerst een gesprek met de actrice, die daarna als enige een auditie van ruim twee uur deed en diezelfde avond door Doesburg werd gebeld met de mededeling: ‘Ik denk dat wij het gaan doen.‘

De bewerking van Pfeijffer zal gaan over hoe het nu is om in oorlogssituaties te leven, met veel mensen opgepropt in een kleine ruimte te moeten leven. Daarmee is deze nieuwe bewerking meer dan weer een reconstructie van de historische gebeurtenissen. De première van Het Achterhuis is in het najaar 2017 in Haarlem, daarna komt een landelijke tournee. Andere rollen worden gespeeld door onder meer Hajo Bruins, Oda Spelbos, Marie-Louise Stheins en Raymonde de Kuijper.

Lees meer over:

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda