Ann Van den Broeck en Stany Crets presenteren eerste eigen musical

28 augustus 2022, 13:39 - Redactie
Ann Van den Broeck en Stany Crets presenteren eerste eigen musical

Omdat je nooit iets definitief weg moet gooien, herwerkte Stany Crets een scenario voor een kortfilm die er door corona niet is gekomen tot een script voor een musical. Ann Van den Broeck schreef vervolgens de muziek voor dit script. You Are My Sunshine is een eerste samenwerking tussen de twee als auteur en componiste. Ann speelt ook één van de twee hoofdrollen (Britt) in deze pakkende musical met een onverwachte plottwist en Stany regisseert hun eerste gezamenlijke musicalcreatie.

You Are My Sunshine is een aangrijpend verhaal over twee vrouwen van verschillende generaties die elkaar door een speling van het lot ontmoeten op een plek die ze allebei koesteren.

“Als er een symbiose ontstaat tussen tekst en muziek en ze eigenlijk niet meer zonder elkaar kunnen bestaan, dan weet je dat er iets speciaals is gecreëerd. De musical heeft ons beider ziel.” aldus Ann.

“Ik wist dat het Ann’s droom was en ik geloofde ook dat ze het zou kunnen. Dat we samen net dàt zouden maken wat het verhaal heel ontroerend kon maken, omdat we zowel in muziek als tekst zochten naar dingen die onszelf konden raken.” aldus Stany.

You Are My Sunshine zal vanaf 30 april 2023 te zien zijn in Theater TriArte te Antwerpen.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda