Amélie de Musical vanaf najaar 2021 te zien in Nederland

11 juni 2020, 06:51 - Redactie
Amélie de Musical vanaf najaar 2021 te zien in Nederland
Foto: Annemieke van der Togt

Producent Michiel Morssinkhof gaat de Broadwayproductie Amélie de Musical naar Nederland brengen. In seizoen 2021/2022 zal deze musical in de theaters te zien zijn. De musical is gebaseerd op de meest succesvolle Franse film allertijden: Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain. Het verhaal van de dromerige Amélie die anderen probeert liefde en vrolijkheid te brengen.

De Nederlandse versie van Amélie de Musical wordt vertaald en geregisseerd door Daniël Cohen en de hoofdrol is weggelegd voor Christanne de Bruijn. Zij speelde eerder in de musicals Wicked en Sister Act en de hoofdrol in de Nederlandse speelfilm De Dirigent.

Amélie de Musical was eerder een succes in New York, London, Tokyo en München. In Nederland wordt een compleet nieuwe versie van de musical gemaakt, met inventieve vormgeving en acteurs die tevens muzikanten zijn. Ook de bekende filmmuziek van Yann Tiersen komt terug in de voorstelling.

Verhaal

Amélie Poulain houdt zich al haar hele leven verborgen voor de buitenwereld. Als kind werd ze door haar ouders thuisgehouden van school en leefde ze in haar eigen fantasiewereld. Wanneer het eindelijk tijd is om haar huis te verlaten, leidt ze een rustig leventje als serveerster in Parijs. Tot ze door een bijzondere gebeurtenis ontdekt wat ze wil met haar leven: anderen helpen om liefde en geluk te vinden, op haar eigen unieke en betoverende manier. Dan wordt ze zelf verliefd en kan Amélie zich voor het eerst in haar leven niet meer verbergen. Een ontroerend sprookje van nu in de romantische stad Parijs, voor het eerst als musical.

Amélie de Musical is met live muziek vanaf najaar 2021 te zien in de Nederlandse theaters.

Première
21 oktober 2021
Dernière
9 juni 2022
Producent
Theater Terra
Meer over Amélie de Musical Ander nieuws over Amélie de Musical
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda