Albert Verlinde brengt musical Dagboek van een Herdershond naar Maastricht

25 mei 2021, 13:46 - Redactie
Albert Verlinde brengt musical Dagboek van een Herdershond naar Maastricht

Albert Verlinde zal de musical Dagboek van een herdershond, naar de gelijknamige populaire serie uit 1978, naar Maastricht gaan brengen. Al een aantal jaar liep Albert Verlinde met het idee om deze musical te gaan produceren en dit plan zal nu gerealiseerd worden met zijn eigen bedrijf in samenwerking met Toneelgroep Maastricht. Recent stopte Albert Verlinde nog als directeur van Stage Entertainment maar "Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan" zo geeft Albert aan.

In Dagboek van een Herdershond treedt de kapelaan Erik Odekerke in 1914 toe tot een gelovige gemeenschap in Geleen. Een klein landbouwdorp in Limburg dat geregeerd wordt door de notaris, de herenboer en de pastoor. Door de opkomst van steenkolenmijnen in Limburg komt het Roomse leven steeds meer onder druk te staan. De onhandige, naïeve Erik probeert zich staande te houden in het katholieke dorp. Maar ondanks zijn goede bedoelingen jaagt hij veel mensen tegen zich in het harnas.

Dagboek van een Herdershond was van 1978 – 1980 als televisieserie te zien op de KRO met de Vlaamse acteur Jo de Meyere als de jonge kapelaan Erik Odekerke. Andere rollen werden gespeeld door onder anderen Ko van Dijk en Renée Soutendijk. De serie werd een groot succes en is uitgezonden in onder andere Duitsland, Finland en Zuid-Amerika.

De spektakelmusical Dagboek van een Herdershond, in regie van Servé Hermans, is van mei tot en met juli 2022 exclusief te zien in het MECC Maastricht. De kaartverkoop van Dagboek van een Herdershond voor volgend jaar zal aanstaande donderdag (27 mei) starten.

Première
8 mei 2022
Dernière
17 juli 2022
Producent
Albert Verlinde Entertainment
Meer over Dagboek van een Herdershond Ander nieuws over Dagboek van een Herdershond
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda